Izložba i predavanja uz Mjesec astronautike

vv | 12.11.2022. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Čakovec će od 10. do 30. studenog biti domaćin Mjeseca astronautike, čiji su organizatori Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski astronautički i raketni savez, a suorganizatori Zajednice tehničke kulture grada Čakovca i Međimurske županije, kao i Astronomsko astronautičko društvo Zadar.

Kako bi se astronautika, raketna tehnika i raketno modelarstvo približili što većem broju zainteresiranih, manifestacija se svake godine održava u drugom gradu. U Čakovcu, uz prigodnu izložba u zgradi Scheier, održati će se i tri javna predavanja, koja će zainteresirani moći pratiti i uživo na FB stranicama Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza.

Na prvom predavanju 10. studenog predavači će biti dr. sc. Tihomir Marjanac i dr. sc. Marina Čalogović (ProGEO-Hrvatska) s temom: Kako spriječiti impakt (da ne skončamo kao dinosauri). Drugo predavanje bit će se 17. studenog, a predavač će biti dipl. ing. el. Karlo Bermanec (ProGEO-Hrvatska) s temom: Deep Space Network iliti kako razgovaramo sa svemirskim sondama. Treće predavanje održat će se 24. studenog, a predavačica će biti Danijela Jović (www.spacemanic.com) s temom: Hrvati lete u svemir – misija Crocube (Prvi hrvatski satelit).