Izborniku svjetskih i europskih doprvaka Ivici Tucku braniteljska plaketa Foto: Udruga hrvatskih branitelja 91

Izborniku svjetskih i europskih doprvaka Ivici Tucku braniteljska plaketa

VV | 4.4.2024. u 20:21h | Objavljeno u Društvo

Ivica Tucak, izbornik svjetskih prvaka i europskih doprvaka, ima dosad kolekciju od ukupno 16 medalja, odličja. Od olimpijskog srebra, do zasad posljednjeg zlata iz Dohe. No, u četvrtak je u Zagrebu dobio posebno priznanje od osobitog značenja: "Veliku zlatnu plaketu – Da se ne zaboravi” od Udruge hrvatskih branitelja 91.

– Velika mi je čast ovime iskazana i to od branitelja čiji sam i osobno dio te populacije – u prvoj je rečenici zahvale naglasio izbornik Ivica Tucak neposredno nakon što je primio nagradu iz ruku predsjednike spomenute udruge Mladena Pavkovića.

Svečanost uručenja plakete upriličena je u Domu Specijalne policije RH u središtu Zagrebu, a nazočili su Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, Dinko Tandara, izaslanik dopredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelje Tome Medveda, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Perica Bukić, izvršni dopredsjednik i direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza kao i Ivan Milaković, glavni tajnik HVS-a, Robert Puja, predsjednik Udruge veterana proslavljene 7. Gardijske brigade HV Pume te brojni drugi uzvanici, a na svečanosti je bio i Zlatko Dalić, izbornih hrvatske nogometne reprezentacije.

– Jednako važno kao i sportski rezultati i uspjesi koje postižemo, važan je i dojam koji ostavljamo izvan terena, a na što uvijek upozoravam i vodim brigu vodeći reprezentaciju. Stoga što mi ne predstavljamo Hrvatsku samo kroz rezultat, već i uzornim ponašanjem. Sa sportskog stajališta, učinit ću sve da se već ovog ljeta iznova veselimo uz vaterpolo. Hrvatski vaterpolo će na najbolji način nastaviti i dalje promovirati našu lijepu državu – spomenuo je izbornik Tucak koji je, inače početkom Domovinskog rata i sam, s puškom u ruci, kao hrvatski branitelj štitio svoj grad Šibenik i ustao u obranu domovine.

Robert Puja ispred legendarnih varaždinskih Puma, brigade koja je zajedno s Paucima iz 4. brigade oslobodila Knin, ustvrdio je kako bez vrhunskih trenera u sportu kakvi su Tucak i Dalić, Hrvatska bi bila samo jedna prekrasna zemlja, a zahvaljujući njima je i sportski silna. Tucku se zahvalio i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja 91 što zajedno sa vaterpolistima prenosi slavu domovine diljem svijeta.