Izborna skupština Lovačkog društva „Lisac” iz Brezničkog Huma - dosadašnjem predsjedniku četvrti mandat

Varaždinske vijesti | 1.3.2022. u 10:44h | Objavljeno u Društvo

Protekli su vikend članovi Lovačkoga društva Lisac u Brezničkom Humu održali svoju Izbornu skupštinu, na kojoj je predsjedniku Društva Željku Sremecu potvrđen četvrti mandat.

Za dopredsjednika je izabran Senad Šaškin a u Izvršni odbor odabrani su Stjepan Jakopčić, Vjekoslav Rusek, Dubravko Ivančan, Željko Gašparuš, Stjepan Sremec, Ivan Tržec i Miro Marenčić.

Članovima Nadzornog odbora postali su Petar Petrus, Josip Hrković i Dragutin Horvat, a Stegovnog suda Damir Žugec, Josip Kožić i Tihomir Drdić.

Lovačko društvo Lisac ima 32 aktivna člana među kojima i desetak mladih lovaca, čak i jednu lovkinju – ponosno ističe čelnik humskih lovaca.

Dodaje kako u proteklom razdoblju imaju velikih problema sa sudskim procesima vezanim uz nalete automobila na divljač te istaknuo kako LD Lisac kao odgovorna institucija prema Zakonu o lovu - u tim procesima često biva proglašeno krivcem za štete nastale naletom na životinje.

Divljači ima puno a u posljednje je vrijeme pojačan odstrel divlje svinje radi pojave afričke svinjske kuge – ističe Sremec. Uz to Društvo tijekom godine redovito obavlja i sve druge obaveze, poput provedbe lovočuvarske službe sukladno zakonu o lovu, lovačkoj etici i statutu lovačkog društva te svim pozitivnim propisima koji se tiču lova i lovstva.

Lovočuvar društva Vjekoslav Valjak ukazao je na postojeći problem pasa koji bez nadzora borave u lovištu i potjeraju divljač na prometnice te tako dolazi do naleta vozila, radi čega su u konačnici uvijek krivi lovci, dok za štetu na divljači ne odgovara nitko.

- Na koji se način boriti protiv krivolova kad pred institucijama krivolovci imaju veća prava od nas lovaca – zaključio je Valjak izrazivši uvjerenje da će rad lovočuvarske službe i ubuduće biti usmjeren ka dobrobiti divljači, lovišta i lovaca Lovačkog društva „Lisac”.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci