Izaslanstvo Grada Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri u hrvatskom veleposlanstvu u Beču

VV | 16.9.2022. u 18:45h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i organizatori Varaždinskih baroknih večeri, ravnatelj Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik i event manager Matko Topić, jučer su prisustvovali prijemu kojeg je u Veleposlanstvu RH u Beču organizirao izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Nj. E. Daniel Glunčić.

Susret je bio prigoda za razgovor o ovogodišnjim 52. Varaždinskim baroknim večerima koje su postale ne samo varaždinski, već i hrvatski turistički kulturni proizvod i privlače sve više gostiju iz inozemstva.

- Drago mi je da smo s veleposlanikom Glunčićem imali prigodu razgovarati i o ovogodišnjem festivalu na kojeg nam stižu i najavljeni ljubitelji barokne glazbe iz Beča i Austrije, ali i o projektima kojima bismo, ne samo kulturno, već i turistički bolje povezali „mali“ i „veliki“ Beč. Dragocjena su nam iskustva iz Beča u mnogim poljima koje bi voljeli primijeniti i u Varaždinu, od zelenih tema pa do oživljavanja novih sadržaja u gradu – istaknuo je varaždinski gradonačelnik.

- Već godinama uspješno surađujemo s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji. U to vrijeme ostvaren je čitav niz projekata i sklopljena su brojna poznanstva i partnerstva koja doprinose itekako promociji Varaždina, ne samo na kulturnom već i drugim poljima. Iznimno mi je drago da se ta suradnja iz godine u godinu sve više produbljuje – dodao je ravnatelj Rojnik.