IVANEČKA RUDARSKA KUHINJA Buncek i zelje, zdruzgani krumpir, raca z mlincima, rudarski cimplet, pivo Černe mlake… Foto: Grad Ivanec

IVANEČKA RUDARSKA KUHINJA Buncek i zelje, zdruzgani krumpir, raca z mlincima, rudarski cimplet, pivo Černe mlake…

Varaždinske vijesti | 4.12.2023. u 16:59h | Objavljeno u Društvo

Do 10. prosinca traju promotivni dani starinske ivanečke kuhinje nazvani Na rudarskom stolu, koje Turistička zajednica Grada Ivanca organizira u suradnji s ugostiteljskim objektima s područja našega grada.

Tako vam u Izletištu Pethrasti u Salinovcu nude starinske specijalitete zagorske kuhinje (npr. kiselu repu sa suhim mesom i kukuruzno-krumpirovim žgancima, ričet s kobasicama, pečene krvavice, buncek s kiselim zeljem i zdruzganim krumpirom, pečenu racu z mlincima i dr).

U Lipiju u Ivancu čeka vas Rudarski cimplet, a na njemu su dizani štrukli sa sirom, a možete kušati i štrukle sa zeljem ili krumpirom.

U bistrou Oaza u Ivancu možete dobiti rudarski ručak sa zapečenim mesom iz banjice, mlincima na kosanoj masti te razne domaće nareske.

U Kino cafeu pak popijte Ivanečko rudarsko pivo ili pivo Černe mlake (riječ je o limitiranim izdanjima piva), a zagrijati se možete rudarskim čajem s rumom.

U Caffe baru Rotor u Ivancu također se u ovim hladnim danima možete ugrijati rudarskim čajem, dok vas u ivanečkom Steineru čeka specijalni rudarski koktel Markštajger.