Ivanec: U tijeku nova faza uređenja Muzeja planinarstva Foto: Grad Ivanec

Ivanec: U tijeku nova faza uređenja Muzeja planinarstva

M.B./Varaždinske vijesti | 6.11.2015. u 17:02h | Objavljeno u Društvo

Počela je nova etapa radova na objektu budućeg Muzeja planinarstva u Ivancu. U ovoj fazi radova izvodi se cijeli niz zemljanih, građevinskih, armiračkih, zidarskih, izolacijskih i limarskih radova. Izvode se radovi na starom i novodograđenom dijelu objekta. Među ostalim, proširuje se podrum, uredit će se vanjski ulaz u podrum, a postavit će se i ploča za terasu koja za potrebe budućeg kafića. Objekt će dobiti i toplinsku fasadu sa sjeverne, zapadne i južne strane dok se s istočne strane fasada neće postavljati jer će se s te strane objekt još nadograđivati. Postavit će se i nova stolarija.

Ukupna vrijednost radova iznosi 650.000 kuna. Od toga je 400.000 kuna osiguralo Ministarstvo kulture, 130.000 kuna stiglo je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok je 150.000 kuna osigurano u proračunu Grada Ivanca.

Za nastavak radova u idućim fazama Grad Ivanec već je aplicirao prijavu Ministarstvu kulture za 2016. godinu u iznosu 7,2 milijuna kuna, a ona obuhvaća projekt kompletne rekonstrukcije i dogradnje u punom obuhvatu Muzeja od .1600 četvornih metara. U suradnji s resornim ministarstvom, za projekt Muzeja planinarstva potpora će se zatražiti i iz EU fondova.