IN MEMORIAM Željko Posavec (1943. - 2023.): Preminuo prvi ravnatelj Gospodarske škole

ič/vv | 6.11.2023. u 13:51h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 4. studenoga, nakon kratke i teške bolesti iznenada je preminuo dipl. oec. Željko Posavec, prvi ravnatelj Gospodarske škole u Varaždinu.

Ravnateljsku dužnost obnašao je od 1992. godine do umirovljenja 2008. godine. Kao diplomirani ekonomist po struci, prepoznao je potrebe suvremenog tržišta rada te je u novonastalu školu uveo zanimanja iz područja ekonomije i trgovine - ekonomist, poslovni tajnik, upravni referent, komercijalist, prodavač, te iz područja ugostiteljstva i turizma - hotelijersko-turistički tehničar, kuhar, konobar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist). Posebnu pozornost posvećivao je suradnji s kolegama nastavnicima te je svakome izlazio u susret i svojim zalaganjem doprinosio stvaranju pozitivnog ozračja u školi. Posebno se zalagao i podupirao učenike u raznim natjecanjima, izvannastavnim aktivnostima (humanitarne i društvene akcije, športski klub GOŠK). Poticao je učenike i nastavnike na zajednička putovanja kako bi jačao zajedništvo i povjerenje između učenika i nastavnika što je smatrao bitnim za razvoj i uspjeh škole.

Kao strastveni ljubitelj i promicatelj sporta u Varaždinu, a posebno nogometa, bio je ponosan na svoje razrede ekonomista sportaša i na školski sportski klub GOŠK. U svojem zadnjem mandatu uspio je ishoditi dogradnju i proširenje škole s najvećom i najljepšom školskom sportskom dvoranom u Varaždinu koja se danas osim za nastavu koristi za razne sportske priredbe i druga događanja na nivou grada i županije.

Željko Posavec zauvijek će ostati u lijepom i trajnom sjećanju tisućama učenika i stotinama kolega i poslovnih suradnika Gospodarske škole Varaždin.

Željko Posavec odlikovan je 1999. godine Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića.

Posljednji ispraćaj ovog cijenjenog varaždinskog pedagoga bit će na varaždinskom groblju u srijedu, 8. studenoga u 12. 30 sati.