Glazbeno-pjesnička večer "Impuls poezija špancir" u četvrtak na Špancirfestu Foto: Pixabay/ilustracija

Glazbeno-pjesnička večer "Impuls poezija špancir" u četvrtak na Špancirfestu

vv | 24.8.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak, 25. kolovoza, s početkom u 20.00 sati u atriju Franjevačkog samostana (u slučaju kiše u Franjevačkoj crkvi, crkvi Sv. Ivana Krstitelja) održat će se još jedna večer poezije i glazbe s izuzetnim pjesnicima, posebnim gostima.

- Nakon španciranja ulicama baroknog bisera, Varaždina, zaustavite se i uživajte u riječima hrvatske pjesnikinje Lane Derkač i slovenskog pjesnika Ferija Lainščeka. Oni će vas, svojim bogatim i nadasve emotivnim pjesničkim slikama, povesti u svijet poezije - najavljuju organizatori.

Poezija Lane Derkač je svakako poezija koja je izričaj vremena u kojem živimo i uskovitlana energija čula. Višestruko nagrađivana autorica je svoj poetski put snažno obilježila, kako na hrvatskoj tako i na svjetskoj pjesničkoj sceni. Po njemu kroči vješto i promišljeno ostavljajući neiscrpno bogatstvo poetskih slika.

Feri Lainšček, višestruko nagrađivan književnik iz Slovenije, autor je više romana koji su postali bestseleri, dobitnik najprestižnijih nagrada. Romanopisac čije knjige rado čita i hrvatska čitalačka publika. Pjesnik koji poezijom dodiruje i najzatvorenijeg čovjeka, čovjek dubokih emocija i neiscrpne energije. Poezija Ferija Lainščeka je poezija čistih emocija i snažnih slika života.

Uz glavne goste, u samom programu svoju poeziju će nam govoriti; Anka Dorić iz Zagreba, Branka Kamenšek iz Kamnika (Slovenija), Lana Kunić i Ernest Fišer iz Varaždina.

Poezija i glazba su u neprekidnoj simbiozi u kojoj se emocije udvostručuju, a slike postaju bogatije, riječi postaju glazba, a glazba postaje poezija. U glazbenom dijelu programa, Impuls poezija špancira, sudjelovat će dvije glazbenice, mlada harfistica Tanja Franjić i izuzetna vokalistica Petra Antolić.

Zaustavite sat, budite poezija u glazbi i glazba u poeziji, poručuju vam organizatori i voditelji Edita Kutnjak Zlatar, Ljubica Ribić i Milan Novak.

plakat_IMPULS_POEZIJA_SPANCIRA_2022.jpg