Ovog vikenda križni put mladih Varaždinske biskupije, zbog koronavirusa - online Foto: Ilustracija

Ovog vikenda križni put mladih Varaždinske biskupije, zbog koronavirusa - online

J.Š./ Varaždinske vijesti | 18.3.2021. u 14:28h | Objavljeno u Društvo

Ove 2021. godine, 21. po redu "Križni put mladih Varaždinske biskupije", zbog još uvijek važećih epidemioloških mjera, održat će se na način da će 50-ak animatora i redara, u različitim etapama, tradicionalno prohodati predviđenu rutu idućeg vikenda, 20. i 21. ožujka, piše na stranici Varaždinske biskupije.

- Postaje križnog puta i sv. mise prenositi će se  i virtualno, putem Facebook stranice Ureda - Mladi Varaždinske biskupije. Uz to, svoje ćete molitvene nakane, koje se uobičajeno pišu u bilježnicu, moći slati u obliku molitvene poruke u inbox gore spomenute Facebook stranice Ureda ili na e-mail Ureda: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kojih će, s obzirom na aktualnu situaciju, sigurno biti i na njihove nakane ćemo moliti na postajama Križnoga puta! Također vam predlažemo, ako imate tu mogućnost da, ili na razini župne zajednice ili dekanata, organizirate zajedničko gledanje, tj. sudjelovanje na nekoj od postaja KP-a i/ili u prijenosu svetih misa koje će predvoditi povjerenik za mlade, vlč. Tihomir Kosec, u subotu, tj. otac biskup u nedjelju. Točan termin sv. misa biti će naveden na Facebook stranici, a planirane su oko 18 sati oba dana - kažu iz Varaždinske biskupije.

Križni put će započeti svojom prvom postajom u župnoj crkvi Pohođenja BDM u Donjoj Višnjici u 9:00 sati!

- Ove godine hodočastit ćemo župama Bednjanskog i Ivanečkog dekanata pod geslom „Učvrsti me duhom spremnim!“ (Ps 51,14). Pozovite svoje prijatelje i pridružite nam se virtualno na ovogodišnjem Križnom putu mladih naše biskupije gdje vas Gospodin, u ovim izrazito izazovnim vremenima, ponovno želi iznenaditi, duhovno oBogatiti i gdje vas očekuju brojna iznenađenja! Učinimo ovu specifičnu godinu posebnom svojom vjernošću, postojanošću, plodonosnom žrtvom, molitvenim srcem i - zajedništvom. Uoči Križnog puta objaviti ćemo vam tekst postaja i jutarnje molitve Božanskog časoslova subote i nedjelje kako bi još dublje i kvalitetnije prionuli uz ovu pobožnost i duhom bili sjedinjeni - navode.