Hvalevrijedna gesta: Trkači skupili 4.000 kuna Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.11.2017. u 11:07h | Objavljeno u Društvo

Uspješna organizacija 23. Varaždinskog polumaratona na kojem je u četiri utrke na atraktivnijoj stazi centrom Varaždina, unatoč lošijem vremenu, nastupilo više od 550 trkača i trkačica dobila je svoj humanitarni epilog.

Naime, od svake startnine sudionika polumaratonske utrke izdvojeno je 10 kuna za varaždinski Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Novčanu donaciju u iznosu od 4.000 kuna predao je ravnatelju Centra, Marinu Vučiću i voditeljici učeničke zadruge Gordani Labaš, predsjednik TK Marathon 95, Goran Pongračić. Tim je povodom ravnatelj Centra, Marin Vučić, zahvalio na donaciji.

- Veseli me da se misli na Centar, a nama je drago da možemo sudjelovati u životu zajednice i stvoriti nekakvu dodanu vrijednost. Aktivnost s kojom sudjelujemo u ovoj suradnji je upoznavanje uže i šire okoline, skrb o sebi, ali i umjetnički, radni dio. Keramika koju polaznici rade jedan je od brendova Centra Tomislav Špoljar dugo godina, zahvaljujući profesorici Gordani Labaš - rekao je Vučić, a Labaš je dodala da polaznici Centra s većim teškoćama u razvoju u svom programu imaju izobrazbu o obavljanju poslova te se bave keramikom, odnosno izradom različitih uporabnih i ukrasnih predmeta od keramike.

- Kad smo bili pozvani da se uključimo s veseljem smo prihvatili poziv za izradom medalja. Profesorica likovnog Lila Herceg Nenadić izradila je predložak, a polaznici Centra Tomislav Špoljar izradili su medalje za sve koji su završili polumaratonsku utrku.

Predsjednik Marathona 95 najavio je proširenje suradnje s Centrom Tomislav Špoljar.

- Na našem polumratonu udruge predstavljaju svoje projekte i to će biti prilika i za Centar Tomislav Špoljar. Na tu sportsku, ali i zdravstvenu i društvenu manifestaciju, dolazi gotovo tisuću ljudi, trkača i onih u pratnji, pa im Centar može prezentirati i u humanitarnoj akciji prodavati svoje proizvode. Trkači su jako zadovoljni medaljama koje su ručno izrađene i svi znaju tko ih je izradio. Vjerujem da bi vrlo rado kupili i neke druge proizvode kako bi pomogli Centru - kazao je Pongračić.