Hoće li se u Varaždinu snimati veliki svjetski filmski hitovi? Foto: VV arhiva / ilustracija

Hoće li se u Varaždinu snimati veliki svjetski filmski hitovi?

Varaždinske vijesti | 7.10.2022. u 12:19h | Objavljeno u Društvo

U srijedu, 12. listopada u varaždinskoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Neven Bosilj sa suradnicima primit će troje svjetskih filmskih "location managera".

Riječ je o stručnjacima iz Velike Britanije, Njemačke i Kanade, zaduženim za pronalaženje najboljih mogućih lokacija koje će poslužiti kao kulise za snimanje filmova, serija, reklama i sl.

- U Varaždinu će boraviti Markus Bensch, Location Manager (LMGI) / ‘Bourne Supremacy’, ‘Bridge of Spies’, ‘Enemy at the Gates’, zatim Harriet Lawrence, Location Manager (LMGI) / ‘My Cousin Rachel’, ‘The Death of Stalin’, ‘The Hole’ i John Rakich, President of LMGI / ‘American Gods’, ‘Pixels’, ‘Hemlock Grove’, ‘Shadowhunters’ koji je ujedno i predsjednik svjetske udruge location managera - ističu iz Grada.

Tijekom njihovog posjeta organizirat će se prezentacija grada Varaždina i Varaždinske županije te je predviđeno stručno vođenje po Varaždinu radi predstavljanja zanimljivih lokacija kao potencijalnih filmskih kulisa.

Ovaj posjet organizirao je Filmski ured Varaždin (https://www.varazdinfilmcommission.eu/) kojim upravlja Pučko otvoreno učilište Varaždin, u suradnji s Gradom Varaždinom i Turističkom zajednicom Grada Varaždina.