HNK Varaždin: Uskoro uzbudljiva predstava u režiji Paola Magellija

vv | 24.11.2023. u 18:20h | Objavljeno u Društvo

Shakespeareov klasik - San Ivanjske noći, u režiji Paola Magellija bit će premijerno izveden na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, u srijedu, 29. studenoga. Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, bit će to nova velika i uzbudljiva, zanimljiva i duhovita predstava prekrasne poetike.

- Presretna sam što u našem kazalištu režira Paolo Magelli, sjajan redatelj koji je napravio revoluciju u kazalištu u koje je uveo nove estetike. Sigurna sam da će Paolo donijeti novu magiju u ovu predstavu ali i u naše kazalište. Paolo Magelli je bio uporišna točka u svim kazalištima u kojima sam radila i naprosto ne mogu zamisliti svoj repertoar bez tog sjajnog redatelja i velikog čovjeka - istaknula je na konferenciji za novinare Senka Bulić, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

San Ivanjske noći velikog dramatičara Williama Shakespearea nudi iluziju, ljubav i smijeh, ali i spletke, ruganje pa i tugu. Svijet čarolije i fantastičnog u ovoj se komediji isprepliće i stapa sa stvarnim životima junaka.

san_2.jpg

- Veliki pisci, a Shakespeare to sigurno je, vraćaju se kao vampiri, stoga jer su njihove teme vječne. Shakespeare je neistraženi kontinent i nije ga lako raditi. U Snu Ivanjske noći isprepliću se san i java na fantastičan način. Drago mi je da prvi puta radim u varaždinskom kazalištu i u ovom gradu - rekao je Paolo Magelli i zahvalio ansamblu varaždinskog kazališta na predanom radu na ovoj predstavi.

San Ivanjske noći će biti još jedna ansambl predstava, na kojoj glumci varaždinskog kazališta rade s posebnim uživanjem.

- Paolo Magelli je veliki redatelj, vrhunski intelektualac i izvrstan čovjek, njegova poetika je neodoljiva. Sretna sam da imamo priliku raditi s takvim redateljem i učiti od njega - naglasila je Helena Minić Matanić, koja u predstavi igra Titaniju/Hipolitu.

I drugi članovi ansambla na konferenciji za novinare istakli su veliko zadovoljstvo što imaju priliku raditi s takvim, iznimnim redateljem.

- Ovo je prekrasna oda teatru. To je predstava s prekrasnom poetikom, zanimljiva i duhovita. Igrati Shakespearea je nešto najljepše što se može dogoditi svakom glumcu, a doživljaj je tim veći kada radite s redateljem kakav je Magelli - naglasio je Robert Plemić, koji u Snu Ivanjske noći igra Oberona/Teseja.

san_1.jpg

Posebni obol ovoj predstavi dat će i glazba koju su skladali Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević.

- Glazba je još jedan glumac u ovoj predstavi. Jako sam zadovoljan kako se je naša glazba sljubila s glumcima i s predstavom, a sretan sam da ponovo mogu raditi s Paolom Magellijem - rekao je Damir Martinović Mrle.

U predstavi San Ivanjske noći igraju - Helena Minić Matanić (Titanija/Hipolita), Robert Plemić (Oberon/Tesej), Hana Hegedušić (Puk/Filostrat), Beti Lučić (Vila), Sara Ipša (Vila), Dea Presečki (Hermija), Elizabeta Brodić (Helena), Robert Španić (Lisandar), Karlo Mrkša (Demetrije), Zvonko Zečević (Egej), Marinko Leš (Petar Dunja), Marko Cindrić (Vratilo), Filip Eldan (Gubac), Nikša Eldan (Frula), Darko Plovanić (Gladnica),  Zdenko Brlek (Spretko) te Vita Breški, Dina Drožđek i Melani Šipek.

Asistentica redatelja je Barbara Rocco, dramaturginja predstave je Željka Udovičić Pleština, scenograf je Ivan Marušić Klif, kostimografkinja je Martina Ćopo, a dizajner rasvjete - Luka Matić.

san_3.jpg