Gradski notar Krunoslav Čolo o kazni: Verglaš Srećko je pokojan, a notara je pokopala porezna

Marin Hižar | 25.8.2021. u 11:01h | Objavljeno u Društvo

- Došli su, napravili kak bi se reklo "sačekušu", gospođa i gospodin su napravili zapisnik. Dogodilo se to da sam ja gospodinu rekao kako je očekivana donacija za određenu diplomu 40 kuna, a nakon naplate, kada sam mu vratio ostatak novca, se pojavila iza štanda gospođa s papirima i značkama. Slijedi kazna, a ja sam zatvorio kućicu kako ne bi došlo do daljnjih nepotrebnih ekscesa - opisao je postupke porezne inspekcije slavni gradski notar Krunoslav Čolo, koji je na ovogodišnjem Špancirfestu imao svoj kućicu, sada i nadalje zatvorenu.

Krunoslav Čolo je, uz pokojnog Srećka Dragišića - gradskog verglaša, jedan od najprepoznatljivijih turističkih animatora grada Varaždina. Niti nagrada Hrvatske turističke zajednice, a ni posebno mjesto u srcima brojnih građana nisu ga mogle spasiti od tragične sudbine.

- Ne budem više na ovogodišnjem Špancirfestu. To samo dalje razvlači situaciju. Oni mogu ponovno doći i ponovno kaznu napisati. To meni nije sila više. Uspjeli smo sa Špancira maknuti posljednju varaždinsku atrakciju. Verglaš Srećko je pokojan, a notara je pokopala porezna. Sada imamo stranih zabavljača ko u priči. Oni nas mogu zabavljati samo tako. Varaždinski folklorni ansambli, plesni studiji, orkestri - oni nisu nikome u interesu. Sada je posljednja varaždinska atrakcija kao takva nestala - komenitrao nam je gradski notar svoju kaznu.

          Oglasili se i purgeri...

Putem društvenih mreža, u vezi zatvaranja kućice Krunoslava Čole, oglasio se zapovjednik Varaždinske građanske garde - Dražen Loparić.

- I bijesan sam i ljut i ogorčen.... Danas sam bio svjedok - dnu dna. Bravo za "tajne kupce", djelatnike porezne uprave: tu ste hrabri, a u Dalmaciju se ne usudite ni proviriti!!! Samo danas, nakon vaše "uspješne akcije" čuo sam barem petnaestak ljudi koji za najam apartmana na moru nisu ni vidjeli račun, a kamoli ga dobili. Tamo se ne smije ići - zna se čije je to biračko tijelo. Zbog svih nas, zbog naše djece u unuka nadam se da nećete dugo... - kazao je Loparić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci