GDCK Varaždin: Bespovratna sredstva za projekt Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3 Foto: GDCK Varaždin/Facebook

GDCK Varaždin: Bespovratna sredstva za projekt Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3

vv | 22.12.2022. u 18:30h | Objavljeno u Društvo
Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (Kodni broj: UP.02.1.1.16.0467 ) sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje za provedbu projekta „Pruži pomoć u lokalnoj zajednici 3“. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Grad Varaždin i Općine Vidovec, Beretinec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki i Sveti Ilija.
Projekt u vrijednosti 589.300,00 kn u potpunosti se financira sredstvima osiguranim iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).
U sklopu projekta planirano je zapošljavanje ukupno 12 nezaposlenih žena koje će pružati uslugu pomoći i podrške za 72 korisnika. Vrijeme trajanja projekta je ukupno 8 mjeseci od čega provedba na terenu kojom se pruža pomoć i podrška starijim i nemoćnim osobama traje 6 mjeseci.
GDCK Varaždin započinje s pripremnim radnjama oko provedbe projekta (izrada dokumentacije, natječaja za zapošljavanje i dr.) tako da će rad na terenu i pružanje usluge korisnicima započeti 1. veljače 2023. godine.
Označeno u