FOTO Županijska palača domaćin vrhunskog koncerta glazbenika iz Zagreba, Splita, Osijeka i Pule

VV | 27.9.2022. u 09:33h | Objavljeno u Društvo

U okviru 52. Varaždinskih baroknih večeri u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu održani je koncert mladih glazbenika, studenata 4 Akademije (Zagreba, Splita, Osijeka i Pule).

U vrhunskoj glazbenoj poslastici uživali su i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri maestro Davor Bobić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu mr.sc. Davor Matačić te mnogobrojni zaljubljenici u baroknu glazbu.

Zamjenica župana je tom prilikom naglasila kako su koncerti koji se već tradicionalno održavaju u Županijskoj palači izuzetno dobro posjećeni, a Skupštinska dvorana je po riječima mnogobrojnih glazbenika koji su u njoj do sada nastupali iznimno akustična.

- Spoj lijepog, povijesnog ambijenta i vrhunske glazbe u izvedbi studenata četiri glazbene akademije ovu su večer učinili posebnom i dodatno obogatili ovogodišnje Varaždinske barokne večeri. Koristim priliku da još jednom čestitam organizatorima na odličnom programu ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri koje Varaždinska županija svesrdno podržava - rekla je zamjenica župana.