FOTO Vlasnica najljepšeg balkona Doma za starije: "Uživam u svom malom cvjetnom carstvu" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Vlasnica najljepšeg balkona Doma za starije: "Uživam u svom malom cvjetnom carstvu"

| 17.7.2024. u 13:27h | Objavljeno u Društvo

- Ovo mi je prvi put u životu da sam nešto dobila, i zato mi jako puno znači ova nagrada! - radosno je uzviknula Terezija Lončar, dobitnica prve nagrade u tradicionalnom izboru za najljepši balkon Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

izbor_najljepsi_balkon_dom_za_starije_i_nemocne_osobe_varazdin_17072024_31.jpg

Otkrila nam je da jako voli cvijeće, a to dokazuju i raskošni cvjetni slapovi na njenom balkonu.

- Kod kuće sam imala dugi balkon pun cvijeća, strašno volim cvijeće, zato i ovdje u Domu uređujem balkon. Sviđaju mi se različite boje, a sadim ovisno o ponudi i o tome što mi se svidi. Volim ljubičastu i plavu boju, ali i rozu, a crvenog cvijeća baš i nemam. Moram vam priznati da za pojedino cvijeće ni ne znam kako se zove, ja samo u plasteniku odaberem ono što mi se sviđa. Nešto cvijeća mi je dala i nećakinja, a ostalo sam dopunila iz ponude u trgovačkom centru - rekla nam je gospođa Terezija, koja je u Domu posljednje četiri godine.

Iako ju, kako kaže, ni noge ni ruke više ne služe najbolje, uživa njegujući svoje malo cvjetno carstvo.

izbor_najljepsi_balkon_dom_za_starije_i_nemocne_osobe_varazdin_17072024_32.jpg

- Nije mi to teško. Hvala Bogu, ove godine nije bilo nikakvih bolesti, jedino mi je prošle subote kad je bilo nevrijeme onaj jaki vjetar dosta toga strgao, ali uspjela sam nekako sve to "popraviti". A kad je ovako vruće kao posljednjih dana, cvijeće zalijevam dva puta dnevno, ujutro i navečer - kazala je vlasnica najljepšeg balkona.

izbor_najljepsi_balkon_dom_za_starije_i_nemocne_osobe_varazdin_17072024_28.jpg

Osim prve nagrade za gospođu Lončar, odlukom Komisije za ocjenjivanje, u kojoj su bili Mira Brodar (cvjećarnica Mira), Marin Bašić (Parkovi d.o.o.) i Ivana Dreven (Varaždinske vijesti), nagrade su dobile i: Ana Jelen i Katica Keretić (2. mjesto), Danica Đurin i Marija Mikulčić (3. mjesto), Katica Jurman (4. mjesto), Marica Korade (5. mjesto) i Miroslava Galoić (6. mjesto). Nagrade su, uz Parkove, cvjećarnicu Mira i Varaždinske vijesti, osigurali i frizerski salon "Frizeraj" vlasnice Snježane Štebih te Salon za njegu tijela vlasnice Nikoline Nadj.

Kako ističe radni terapeut Monika Murat, koja uz podršku uprave Doma vodi organizaciju izbora najljepšeg balkona, izborom najljepšeg balkona nagrađuju korisnike za njihov trud.

- Tako potičemo i njihovu aktivnost, a i vesele se priznanjima i zahvalnicama koje dobivaju. Priznanja su dobili i članovi eko-grupe koja, zajedno s Parkovima, održava okoliš Doma, kao i članovi likovno-kreativne grupe - pojasnila je Monika Murat.

Zahvalnice za aktivno sudjelovanje u radu eko-grupe koja uređuje okoliš Doma te likovno-kreativne grupe ove godine dobili su: August Šenkiš, Julijana Hržić, Jelica Saraja, Dragica Gregurec, Antonija Božić, Sanja Premužić, Katarina Štefan, Marija Friščić, Marija Horvat, Verica Horvatić, Josip Bešenić, Dragica Gašparović, Marija Poustecki, Josip Pavlović, Borislava Feher-Mlinarić i Bara Mužak.

Svečanosti dodjele nagrada za najljepše balkone svojim su nastupima doprinijeli i korisnici Doma, ali i posebni gosti - korisnici Caritasovog doma za starije i nemoćne osobe "Sv. Ivan Krstitelj" Ivanec, koji su okupljene oduševili kratkim igrokazom.

Fotogaleriju pogledajte u nastavku: