FOTO Blagdanski štimung u II. OŠ Varaždin: održan prvi školski Advent! Foto: III. OŠ Varaždin

FOTO Blagdanski štimung u II. OŠ Varaždin: održan prvi školski Advent!

VV | 17.12.2023. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Pjesma, ples i svirka orili su se dvorištem II. osnovne škole Varaždin, gdje je prvi put održan 1. školski Advent. U mjesecu pozitivnih emocija, u ovoj varaždinskoj osnovnoj školi odlučili su ove godine prvi put organizirati ovu manifestaciju.

Uz glazbeni program, u prostoru dvorišta bili su postavljeni štandovi s božićnim ukrasima, nakitom i kolačima. Blagdanske ukrase tjednima su izrađivali učenici školske zadruge "zaDruga", polaznici radionoice "Krativa" te učiteljice s učenicima iz produženog boravka. U izradi adventskih vijenaca sudjelovali su djelatnici srednje škole "Arboretu Opeka", zajedno s učiteljima i učenicima škole domaćina.

Hit su bile žaruljice na boru, koje su cijelo vrijeme svijetlile i to zahvaljujući izumu Vite Ivanušića, učenika 8. d razreda. On je, naime, konstruirao sobni bicikl i žaruljice za bor koje su svijetlile na pokretanje pedala sobnog bicikla. Vito je u izradi koristio razne elektroničke elemente te je time pokazao kreativnost u području automatike.

- Kišnu noć adventa upotpunio je i štand gdje su učenici načinom kamišibaja pripovijedali priče uz pomoć slika i male drvene pozornice - izvijestili su iz II. OŠ Varaždin.

Sve je završilo pjesmom za što su izvođači nagrađeni velikim pljeskom. Iz II. OŠ Varaždin ističu kako im je želja da ova manifestacije postane tradicionalna.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Galerija slika