FOTO Veselo na manifestaciji "Bez zelja nema veselja": za finu sarmu čekalo se u redu! Foto: Krešimir Đurić

FOTO Veselo na manifestaciji "Bez zelja nema veselja": za finu sarmu čekalo se u redu!

VV | 23.12.2023. u 14:33h | Objavljeno u Društvo

Veselo je bilo danas na varaždinskom placu. Razlog je bila tradicionalna humanitarna manifestacija "Bez zelja nema veselja" u skloopu koje se pripremala sarma.

Za pripremu najpoznatijeg zimskog jela zaduženi su bili PPP Cafuk i učenici Gospodarske škole u Varaždinu, koji su pripremili više od 600 sarmi uz podršku svojih mentora. Porcija se mogla kupiti po cijeni od tri eura, a za dobar štimung pobrinuli su se dečki iz tamburaškog sastava Špancir. Prihod od prodaje sarmi namijenjen je Zakladi za razvoj kvalitetnog sporta Grada Varaždina.

- Ovom manifestacijom slavi se zelje kao jedan od zaštićenih proizvoda varaždinskog kraja, a ujedno se promiče potreba pomaganja i humanitarnog djelovanja u zajednici. Podjelom sarmi službeno smo završili ovogodišnju sezonu događanja na placu. Nove manifestacije već su u pripremi te posjetitelje placa i sljedeće godine očekuje bogat i raznolik program - poručju iz Gradske tržnice Varaždin.

Manifestaciju nisu propustili Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća, koji je pohvalio organizatore te im zahvalio na prilici da kroz ovu manifestaciju promiču sportske vrijednosti te osiguravaju pomoć sportašima i sportskim udrugama, ni varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

- Svjestan sam da je tržišna situacija izazovna. Rast cijena osjeća se i na placu što predstavlja teret za veći dio naših sugrađana. Grad Varaždin stoga pruža podršku umirovljenicima s dodatnih 50 eura te mlađima od 18 godina s božićnicom od 20 eura. Gradska uprava nastavit će provoditi različite socijalne akcije kako bi ublažila ekonomske poteškoće naših građana - poručio je.

Sve je zabilježio naš fotoreporter Krešimir Đurić.

Galerija slika