Nenad Bakić predstavio projekt "Varteks - Modabus" Foto: Martin Novosel

FOTO: Varteks predstavio svoj modabus, prva turneja ide prema Slavoniji

| 12.2.2019. u 13:49h | Objavljeno u Društvo

Danas se održalo otvorenje velikog projekta Varteksa – Modabusa ispred varaždinske Arene. Ovim projektom, želja je varaždinskog tekstilnog proizvođača pokazati dostupnost kvalitetne odjeće, ali i mode u manjim sredinama koje nemaju ili imaju manje kvalitetnih dućana, ne samo odjećom nego i modnim događanjima.

- Ovaj bus će se pojavljivati po gradovima Hrvatske i prva turneja će biti Koprivnica, Osijek, Vukovar i to tamo gdje je Varteks prije imao dućane, a trenutno ih nema. Ići ćemo i tamo gdje nismo prije bili. Ići ćemo čak i na otoke. Imat ćemo jedan koncept prodaje u autobusu, ali ne fizičke prodaje, nego će se odijelo isprobati ud modne savjetnike, odabrati odijelo, dobit ćete sliku samog sebe u odijelu, a nakon toga dobite link na Whatsappu ili mailu za to isto odijelo. Drugi koncept je klasični outlet, a treće je modno događanje - rekao je Nenad Bakić, predsjednik uprave Varteksa na današnjem predstavljanju.

Inspiracija za autobus je isti koncept kojeg je nekada imao Tivar (sada Varteks) između dva rata. Želi se pokazati da hrvatska modna industrija se može nositi s uvoznim brendovima, ne samo sa suvremenom i kvalitetnom odjećom, nego i atraktivnijim tržišnim pristupom.

- To se nekada zvala ambulantna prodaja. To su bili mali kamioneti koji su išli po manjim mjestima i prodavali su odijela na licu mjesta. U međuvremenu je bilo svega dva pokušaja istog koncepta, ali mi smo to odlučili napraviti na jednoj većoj razini - rekao je Bakić.

Na današnjoj prezentaciji projekta su bili prisutni gradonačelnik Ivan Čehok, nogometni izbornik Zlatko Dalić i predsjednik gradskog vijeća Damir Habijan.

- Lijepa je ovo ideja, da Varteks postane ne samo vodeća tekstilna industrija na ovim prostorima, jer je to po količini i kvaliteti proizvodnje oduvijek bio, nego i modna industrija. Da postane središte Hrvatske mode, a samim time i da grad Varaždin postan sjedište mode u Hrvatskoj - rekao je Čehok.