FOTO Učeničke zadruge iz Varaždinske županije oduševile na smotri u Poreču

Varaždinske vijesti | 3.10.2023. u 15:09h | Objavljeno u Društvo

Od 26. do 29. rujna, pitoreskni Poreč postao je središnja točka kreativnosti, inovativnosti i poduzetničkog duha mladih iz cijele Hrvatske.

Ovogodišnja, 35. po redu, smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske, koju su suorganizirali Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski savez učeničkih zadruga, okupila je mnoštvo talentiranih učenika i njihovih mentora iz 60 učeničkih zadruga.

Varaždinska županija, prepoznata po svojoj posvećenosti obrazovanju i podršci mladim talentima, ove se godine predstavila sa četiri učeničke zadruge koje su se istaknule na županijskoj smotri održanoj u Gospodarskoj školi u Varaždinu. Učeničke zadruge Jurek iz OŠ Sveti Đurđ, Jabuka iz OŠ Martijanec, Ivančica iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog te Pahinsko iz Odgojnog doma Ivanec pokazale su svoj trud, rad i posvećenost kroz različite projekte i proizvode.

- Međutim, posebno ističemo učeničku zadrugu Sunce iz Gospodarske škole Varaždin koja je sudjelovala temeljem istraživačkog rada i osvojila prvo mjesto u kategoriji srednjih škola. Ovo priznanje svjedoči o izvanrednom trudu, posvećenosti i inovativnosti mladih ljudi koji predstavljaju budućnost našeg obrazovnog sustava - istaknula je voditeljica Podružnice HSUZ-a Varaždinske županije i članica Državnog povjerenstva Snježana Hranić.

- Zahvaljujući podršci Varaždinske županije koja je prepoznala važnost ovog događaja i osigurala sredstva za pokriće troškova prijevoza, ukupno 16 sudionika iz Varaždinske županije imalo je priliku predstaviti svoj rad, razmijeniti iskustva i stvoriti nove suradnje s vršnjacima iz cijele Hrvatske. Ova smotra ne samo da pruža platformu za prezentaciju rada i truda učeničkih zadruga, već i potiče razmjenu znanja, potiče timski rad i jača poduzetnički duh među mladima. S obzirom na uspjeh ovogodišnje smotre, s nestrpljenjem iščekujemo što će nam donijeti sljedeće godine - poručila je Snježana Hranić.

ucenicke_zadruge_smotra_porec_29092023_1.jpg

ucenicke_zadruge_smotra_porec_29092023_2.jpg

ucenicke_zadruge_smotra_porec_29092023_3.jpg

ucenicke_zadruge_smotra_porec_29092023_4.jpg

ucenicke_zadruge_smotra_porec_29092023_5.jpg

ucenicke_zadruge_smotra_porec_29092023_6.jpg

ucenicke_zadruge_smotra_porec_29092023_7.jpg

ucenicke_zadruge_smotra_porec_29092023_8.jpg