FOTO Učenici III. OŠ Varaždin s poklonima i pjesmom stigli u Dom za starije: "Srce mi raste kad ih vidim" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Učenici III. OŠ Varaždin s poklonima i pjesmom stigli u Dom za starije: "Srce mi raste kad ih vidim"

| 13.12.2022. u 18:32h | Objavljeno u Društvo

Pravo blagdansko raspoloženje vladalo je danas u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin. Stanare Doma posjetili su, naime, učenici 2.a razreda III. Osnovne škole Varaždin.

- Veselimo se ovakvim druženjima, jer takvi susreti jako puno znače i našim korisnicima i djeci. Ta energija među njima uvijek je posebna. Značaj ovakvih susreta tim je veći što su naši korisnici dugo bili zatvoreni zbog pandemije, pa kad im netko ovako dođe u posjet, to im je najveće veselje, a svaki trenutak sreće njima puno znači – rekla nam je Tamara Ljubić Zajec, stručna suradnica za slobodno vrijeme u Domu za starije.

A što je 18 mališana iz III. Osnovne škole pripremilo za korisnike Doma, otkrile su nam učiteljica Mirjana Orešković i pedagoginja Valentina Habunek Mrazović.

- Ovaj posjet Domu dio je našeg projekta "Škola dobrih djela" kojim širimo dobra djela, a naš 2.a razred je odlučio razveseliti starije osobe ovdje u Domu. Učenici su sami izrađivali čestitke i božićne ukrase, a pripremili su i malu priredbu s recitacijama i pjesmama – pojasnile su.

- Napravili smo čestitke i anđele od češera koje smo obojali. Bili smo veseli što pripremamo poklone za starije osobe i drago nam je što smo ih posjetili i razveselili ih – rekli su nam Vito i Zara koji su sa svojim školskim kolegama došli u Dom za starije.

Svojim su recitacijama izmamili suzu u oku korisnicima Doma, a otpjevali su im i nekoliko pjesama. Na "Zvončiće" se pljeskalo u ritmu pjesme, "Radujte se narodi" zapjevali su svi uglas, a neki od korisnika s učenicima su na njemačkom jeziku zapjevali i tradicionalnu njemačku božićnu pjesmu "O Tannenbaum".

Malo je reći da su stanari Doma bili oduševljeni veselim i zvonkim glasovima mališana iz III. Osnovne škole i poklonima koje su im uručili s punim srcima i lijepim željama.

- Puno nam to znači, mi se pomladimo pored te mladosti. Kad ih ovako vidim, srce mi raste. Volimo kad nam dođu u posjet – rekla nam je jedna od korisnica, Emilija Jambrešić.

- Jako puno nam to znači. Znate da volimo svoje unuke, i kad vidim tu dječicu, pri srcu me nešto tresne. Pa pogledajte tu ljepotu i dobrotu – kazala je Marija Herceg.

- Jako nas je ovo sve ganulo, suza je bila u oku mnogima – za kraj nam je rekla Katica Šantek.