FOTO U olimpijskom tjednu varaždinski vrtićarci omjerili snage i u plivanju

vv | 24.5.2024. u 15:09h | Objavljeno u Društvo

Bliži se kraj olimpijskog tjedna dječjih vrtića Grada Varaždina, a jučer je na red stiglo plivanje na Gradskim bazenima Varaždin.

Ovoga puta mališani su imali priliku pokazati svoje vodene vještine i to u štafeti koja je bila održana u malome bazenu. Štafeta je bila organizirana u dvije kategorije - hodače i plivače te su u svakoj ekipi sudjelovale po dvije curice i dva dečka. Ove godine tako su u kategoriji hodača sudjelovale četiri ekipe, dok je u kategoriji plivača sudjelovalo njih osam.

Uspjehe svih malenih sportaša i sportašica pohvalila je koordinatorica projekta, Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV.

- Pri kraju smo olimpijskog tjedna i moram pohvaliti sve naše male sportašice i sportaše na njihovim sportskim izvedbama. Iz dana u dan se trude i želim im sve najbolje na finalu u petak, da ostvare dobre rezultate, da se zabave i podruže. Ovim putem pozivam sve roditelje, braću, bake i djedove i sve ostale da ih dođu u petak bodriti sa tribina - rekla je Sitar dodajući kako će se finale olimpijskog tjedna održati u petak na stadionu Sloboda, s početkom u 16 sati.

Voditelj sportskih aktivnosti na Gradskim bazenima Varaždin, Velimir Mudri, rekao je kako su Gradski bazeni ponosni sudionik olimpijskog tjedna.

- Nama je jako drago da smo dugi niz godina sudionik olimpijade što se tiče plivanja jer mislimo da je vještina znanja plivanja jedna od bitnih stvari s obzirom na vode koje nas okružuju i situacije koje se događaju iz godine u godinu s utapljanjima - rekao je Mudri.

Dodajmo da je u kategoriji hodača prvo mjesto osvojila ekipa DV Bajka, drugo mjesto ekipa DV Pinokio, treće mjesto zauzela je ekipa DV Čira Čara, dok je ekipa DV Panda zauzela četvrto mjesto.

U kategoriji plivači prvo mjesto pripalo je ekipi iz DV Koprivnička, drugo mjesto DV Bajka, treće DV Trakošćanska, dok četvrto mjesto dijele dječji vrtići Pinokio i Čira Čara.

Galerija slika