FOTO U Cestici održana šesta izložba vina "VIN CE 2024“, šampion kvalitete Pinot bijeli – suhi Foto: Krešimir Đurić

FOTO U Cestici održana šesta izložba vina "VIN CE 2024“, šampion kvalitete Pinot bijeli – suhi

| 17.2.2024. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama DVD- Babinec danas je održana 6. izložba vina "VIN CE 2024“ Cestica, na kojoj su predstavljeni rezultati i podijeljena priznanja te je održana degustacije ocijenjenih uzoraka vina. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a današnjoj podjeli priznanja uz predsjednika Udruge vinogradara i vinara "Sveti Martin" iz Cestice Marijana Županića nazočio je i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

vina19.JPG

- Puno truda rada i volje treba da se napravi ovakva izložba vina, a naša Udruga je jako dobro organizirala ovu izložbu. Kao Općina podržavamo takve manifestacije, podržavamo turizam, a znamo da je turizam vezan uz dobru kapljicu i dobro vino. Lijepo je da imamo obrađene naše brege, poznato je da su vina na našem području kvalitetna i hvala svima koji radite , koji ste proizveli kvalitetno vino. Kroz projekte i programe Općina pomaže gospodarstvu, a 100 tisuća eura uskoro će ići za malo gospodarstvo, turizam i OPG-ove. Kroz mjesec dana ići će natječaj na kojeg se možete javiti, a Udruzi želim puno uspjeha u nastavku rada - rekao je načelnik Korotaj.

vina2.JPG

Kako je rečeno tijekom izložbe, prije podjela priznanja najboljim vinarima, nakon završenog zaprimanja uzoraka za 6. izložbu „VIN-CE 2024.“ u nedjelju, 4. veljače, članovi organizacijskog odbora Udruge vinogradara i vinara Sveti Martin Cestica, prikupljene su uzorke razvrstali po kategorijama za ocjenjivanje.

S obzirom na 120 zaprimljenih uzoraka na ocjenjivanju su radile dvije komisije enologa, a rad Komisija za ocjenjivanje realiziran je u petak, 9. veljače, u dvorani DVD-a Babinec.

vina7.JPG

Od 120 pristiglih vina ocijenjeno je njih 116, a dodijeljeno je 30 zlatnih, 61 srebrno i 23 brončanih odličja te dva priznanja, dok su četiri vina ostala neocijenjena.

Najbolje ocijenjeno vino, šampion izložbe, je iz kategorije Pinot bijeli – suhi, a koje je dobilo 88 bodova, vlasnika Maria Šafrana iz Oštrica.

Kako je bilo na ovogodišnjoj izložbi vina pogledajte u galeriji Krešimira Đurića.

vina35.JPG