FOTO Tradicionalna Varaždinska biciklijada i ove godine okupila brojne velike i male bicikliste Foto: Krešimir Đurić

FOTO Tradicionalna Varaždinska biciklijada i ove godine okupila brojne velike i male bicikliste

VV | 8.6.2024. u 10:18h | Objavljeno u Društvo

Danas su barokni grad okupirali biciklisti, a razlog je bila tradicionalna 23. Varaždinska biciklijada koja je okupila brojne velike i male bicikliste, njih 380, od najmlađe sudionice stare dvije godine pa do najstarijeg sudionika, 83-godišnjaka.

- Zadovoljan sam biciklijadom, ali i svim događajima koje Zajednica organizira. Organizacija 14 različitih evenata tijekom godine i to sve na visokom nivou. To me veseli kao predsjednika Zajednice da možemo pratiti takav tempo - rekao je Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina uoči početka biciklijade.

Okupljene bicikliste pozdravio je i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća, zahvalivši im na velikom odazivu te promociji zdravog načina života, ali i druženja i zajedništva. Janko Gušić, predsjednik Brdsko-biciklističkog kluba ASI istaknuo je kako je posljednjih nekoliko godina cilj biciklijade da se okupe najmlađi biciklisti.

- Volimo je uvijek nazvati obiteljskom biciklijadom i time se vodimo, da potaknemo roditelje i školsku djecu da se priključe što više. Time želimo potaknuti i svijest o samom kretanju, o važnosti bicikala, a naravno skrenuti i pozornost na poboljšanje biciklističke infrastrukture u gradu i samih sadržaja koji bi omogućili našim najmlađima da se i aktivnije bave biciklizmom - rekao je Gušić.

Biciklisti su vozili od Kapucinskog trga, preko Črnca Biškupečkog, Gornjeg Kneginca, Kućana pa prema Areni uz dravski nasip do Stare vage, gdje je bio organiziran obrok za sudionike, a za najmlađe vozače bio je pripremljen dječji poligon. Uoči početka biciklijade na Kapucinskom trgu bilo je organizirano  i mjerenje šećera u krvi za sve zainteresirane.

Organizatori biciklijade, koja se organizira povodom obilježavanja Svjetskog dana bicikla 3. lipnja, su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklistički klub ASI i Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Kako je bilo na startu pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.