FOTO Zlatko Dalić na Drugoj gimnaziji Varaždin:"Uvijek se treba boriti, nikada ne odustati" Foto: Druga gimnazija Varaždin

FOTO Zlatko Dalić na Drugoj gimnaziji Varaždin:"Uvijek se treba boriti, nikada ne odustati"

VV | 29.4.2024. u 09:45h | Objavljeno u Društvo

U petak 26. travnja, u školske klupe Druge gimnazije Varaždin nakratko je sjeo dragi gost: izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Posjet Dalića ovoj varaždinskoj srednjoj školi organiziran je u sklopu projekta Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta, a tema njegovog predavanja bila je: "Sport – afirmacija Hrvatske u Europi i svijetu". U neformalnom, izrazito srdačnom druženju, izbornik Dalić je naglasio koliko su hrvatski sportaši i naše "kockice“ prepoznatljivi u svijetu. Zahvaljujući njima i njihovim uspjesima, ime naše domovine sada je poznato diljem svijeta. Sport je najveći ambasador Hrvatske u svijetu, puno veći od politike ili bilo čega drugog.

Dalić je učenicima poslao važne poruke o važnosti napornog rada ako se želi uspjeti u sportu.

- Uvijek se treba boriti, nikada ne odustati. Mi smo mala zemlja velikih snova i pokazali smo da i "mali mogu biti veliki“. Ali nikad ne smijemo zanemariti i važnost obrazovanja. Ono je izuzetno važno za naš uspjeh u životu - poručio je učenicima Dalić.

Zato, dragi naši učenici, slušajte savjete našeg izbornika, vaših nastavnika i uvijek pružite najbolje od sebe bilo u sportu ili školi, na ponos vas i naše domovine, poručuju s Druge gimnazije Varaždin.

Galerija slika