FOTO Što je privuklo poklonike varaždinskih glazbenika u koncertnu dvoranu HNK

vv | 8.12.2023. u 19:58h | Objavljeno u Društvo

Veliku koncertnu dvoranu HNK Varaždin ispunili su poklonici varaždinskih glazbenika, i to Varaždinskog komornog orkestara, Varaždinskog vokalnog ansambla, Varaždinskog trija i Varaždinskog tamburaškog sastava. U povodu 500. godina varaždinske Gradske vijećnice, članovi ovih ansambala priredili su zajednički nastup, koji su nazvali gala koncertom.

Poklonike spomenutih glazbenika privukao je njihov program. Varaždinski komorni orkestar izveo je prvi stavak Mozartovog Divertimenta u D-duru, Pizzicato polku Johanna Straussa, Padovčevu skladbu - Galop te ariju Hajd'mo u Varaždin Emmericha Kalmana skupa sa solisticom Hanom Ilčić.

Varaždinski vokalni ansambl otpjevao je a cappella Schônbergovu pjesmu“ I dreamed a dream“, zatim hit -Tamo gdje je sve po mom, u aranžmanu voditelja ovoga ansambla Milada Omranlooa, te skladbe Jul Gold i Mykole Leontovycha.

Varaždinski trio predstavio se s djelom Šostakoviča te Miniature Viennese March Fritza Kreislera, a Varaždinski tamburaški orkestar s Varaždinskom uvertirom Siniše Leopolda, Mozartovom Malom noćnom muzikom i Verdijevom Napitnicom. S VKO nastupila je solistica Gabriela Hrženjak.