VIDEO, FOTO Plazma Sportske igre mladih započele novu sezonu u Osnovnoj školi Trnovec

Varaždinske vijesti | 18.1.2023. u 09:48h | Objavljeno u Društvo

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Varaždinskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet’’. 

U Osnovnoj školi Trnovec prisutne je uz ravnateljicu škole Radmilu Sačić pozdravila i Verica Vitković načelnica Općine Trnovec.

- Ponosni smo da je Osnovna škola Trnovec domaćin Plazma Sportskih igara mladih i drago nam je što smo uključeni u njihov projekt Zero Waste - Budi dio igre – Čuvajmo naš planet. S obzirom da je naša škola od 2005. godine ekoškola i da imamo dijamantni status i naši učenici su niz godina uključeni u ekološke i sportske akcije. Danas je dvorna ispunjena energijom i smjehom, i vjerujem da će učenici uspješno ispunjavati zadatke vezane za ekologiju, reciklažu i razvrstavanje otpada - izjavila je ravnateljica.

- Sama općina provodi slične projekte i veselimo se što će se djeca zabaviti i nešto novo naučiti. Zahvaljujemo se organizaciji Plazma Sportskih igara mladih i ravnateljici škole što su prepoznali ovu akciju i uključili djecu iz naše općine. Pozdravljamo ovu akciju i vjerujemo da će biti jedinstvena u našoj općini i da će se nastaviti i dalje - istaknula je Verica Vitković.

Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Trnovcu najvještiji su bili učenici 4. razreda Petar Kovarek, Antonio Pređak, Mia Sabol i Magdalena Hrman.

- Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 100.000 djece i mladih - istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

1) Zrak i voda - Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.

2) Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.

3) Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije - odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje - primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.

4) Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta).

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

Video sadržaj
Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci