FOTO Otvorena uređena infromatička učionica u OŠ Ludbreg, slijedi unutarnje uređenje Foto: Luka Šalamun

FOTO Otvorena uređena infromatička učionica u OŠ Ludbreg, slijedi unutarnje uređenje

IHR/Varaždinske vijesti | 12.6.2023. u 15:02h | Objavljeno u Društvo

U OŠ Ludbreg danas je otvorena nova informatička učionica, u čije opremanje je uloženo 59.920,73 eura, a ujedno je održano i potpisivanje ugovora za unutarnje uređenje OŠ Ludbreg, ukupne vrijednosti 255.786,88 eura.

- Hvala svima na realizaciji ove velike infesticije, informatičke učionice koju danas otvaramo. Naša škola već neko vrijeme čeka na obnovu i konačno je došla na red - rekao je ravnatelj OŠ Ludbreg Tihomir Horvat.

viber_slika_2023-06-12_12-14-35-163.jpg

Najavio je kako će se u školskim  učionicama te školskom hodniku skinuti stari sloj boje te će se svi zidovi ponovo obojati.

- Parket se treba kompletno pobrusiti i lakirati, a u sanitarnim čvorovima potrebno je zamijeniti pločice. Također ćemo zamijeniti kompletnu unutarnju stolariju na svim učionicama. Inače, zahvaljujem se Varaždinskoj županiji na pomoći i financiranju. Ovo je zaista velika investicija za nas. Škola čeka obnovu već neko vrijeme i sada smo došli na red. Obnovom će škola svakako postati ugodnije mjesto za naše učenike i za njihov boravak u školi - rekao je ravnatelj Horvat.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić zahvalio se Varaždinskoj županiji na svim ovim ulaganjima koja će poboljšati uvjete rada učenika i nastavnika u toj školi.

- Za nas je ovo vrlo važna investicija, s obzirom na sve što mi radimo u Gradu Ludbregu kako bi obrazovanje bilo na najvišoj mogućoj razini. S ovom investicijom će se steći uvjeti da to doista tako i bude. Nadam se da će i naši učitelji biti motivirani i iskoristiti blagodati suvremenih tehnologija. Znamo da se svake godine puno zannimanja ugasi, ali se puno novih i otvara. Da bismo odgovorili na taj izazov, morate biti dobro obrazovani - rekao je gradonačelnik Bilić.

viber_slika_2023-06-12_12-14-35-236.jpg

Župan Anđelko Stričak rekao je kako je zadnje dvije godine samo u ovu osnovnu školu uloženo preko 880.000 kuna iz županijskog proračuna.

- Učenici ta sredstva svakako zaslužuju obzirom na uspjehe koje postižu na mnogim područjima. Ovdje ne govorim samo o radovima, već i o određenim programima. Prošle godine su obnovljene sve elektro instalacije u školi, zajedno s Gradom provodimo projekt LORI, a sufinanicaramo i brojne druge programe, od produženog boravka, prehrane učenika do pomoćnika u nastavi. Sve to poduzimamo kako bi naši učenici imali što bolje obrazovanje i bili u trendu, odnosno bili upoznati sa svim događanjima u modernom svijetu - rekao je župan Stričak.

Dodao je kako je samo ove godine investirano u desetak takvih učionica širom Varaždinske županije.

- Pojedinačno možda to izgledaju kao manje investicije ali kada se sve skupa zbroji samo je u OŠ Ludbreg u dvije godine uloženo preko 880 tisuća eura odnosno preko 6 milijuna i 650 tisuća kuna iz županijskog proračuna. Naravno da se radi o velikim sredstvima ali naši učenici ta uložena sredstva  opravdavaju - naglasio je župan dodavši kako su najbolji primjer mnoge osvojene medalje.

Podsjetimo kako su uređene informatičke učionice u OŠ Novi Marof, Elektrostrojarskoj školi, Srednjoj strukovnoj školi, Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi te u Srednjoj školi Ludbreg.

viber_slika_2023-06-12_12-14-35-494.jpg

Kako izgleda novo uređena i opremljena informatička učionica OŠ Ludbeg pogledajte u fotogaleriji.

Označeno u