FOTO Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije, novi je topnik Varaždinske građanske garde Foto: Krešimir Đurić

FOTO Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije, novi je topnik Varaždinske građanske garde

Varaždinske vijesti | 20.5.2023. u 14:08h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska građanska garda danas je održala svečanu smjenu straže i izvela glasni pucanj na Starom gradu. Ta je čast na prijedlog Upravnog odbora Udruge pripala novom topniku Nenadu Klepaču, predsjednika uprave Vindije d.d.

- Nenad Klepač je u Vindiji više od trideset godina i danas, zajedno sa ostalim članicama i članovima uprave upravlja jednom od vodećih kompanija u prehrambenoj branši.

Dovoljno je spomenuti 3 700 zaposlenih, proizvodni pogoni širom Hrvatske i izvan nje, prodajni prostori,.... Više od trideset godina Klepač je u Vindiji i kako sam kaže: “Dragutin Drk me odgojio, a njegovi nasljednici izabrali.”

U ova izrazito turbulentna vremena, sada možemo reči “postCovid” vremena, kada je gospodarstvo doista u teškom stanju održati proizvodnju samo po sebi je uspjeh.

Oni malo stariji reči će da na ovim prostorima nikada i nije bilo “dobrih vremena” za gospodarstvenike: rat, poratno razdoblje, Covid, inflacija, kadrovski problemi (čitaj: pomanjkanja radne snage),... sve su to izazovi sa kojima se Vindija uspješno nosila i nosi se i dan danas.

Očito vođeni onom sintagmom: “ulagati treba kad je teško” uspjeli su sačuvati teško stečene vodeće pozicije u prehrambenoj industriji, paralelno raditi na kontrolingu i razvoju novih proizvoda.

Koliko Vindija, kao proizvodni subjekt znači za naš grad o tome ne treba trošiti riječi. Slobodno možemo reći da je ime Vidija sinonim za kvalitetu, a održati taj kontinuitet doista nije lako.

Biti na čelu takve kompanije dovoljan je razlog da Nenad stane iza Varaždinskog topa. Želimo, njemu i cijelom sustavu Vindija d.d. puno uspjeha u daljnjem radu - poručili su iz Varaždinske građanske garde.