FOTO Varaždinci od jutra okupirali štandove na Sajmu antikviteta u Šenoinoj Foto: Ilustracija

FOTO Varaždinci od jutra okupirali štandove na Sajmu antikviteta u Šenoinoj

VV | 30.9.2023. u 09:22h | Objavljeno u Društvo

Gradska tržnica u suradnji s članovima Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine organizira treći ovogodišnji Sajam antikviteta, koji se održava danas, 30. rujna od 8 do 14 sati u Šenoinoj ulici u Varžadinu.

- Jedva smo dočekali da se sve nakon korone vrati u normalu i krenuli smo s organizacijom sajmova antikviteta, koji se ne mogu usporediti sa starim sajmiištem na Banfici. Tamo se isto mogu naći vrijedni stari predmeti, svakog četvrtka i subote, no željeli smo i posjetiteljima varaždinskog placa u subotu, kada veliki broj Varaždinaca dolazi na plac, ponuditi dodatni sadržaj kroz organizaciju ovog Sajma antikviteta. Ovo je treći po redu sajam ove godine, rekordan po broju izlagača, kojih imamo ukupno 28, te mogu najaviti kako ćemo tradiciju organiziranja ovog sajma nastaviti i u idućoj godini. Ponuda je velika, ima svega, kako se kaže, od igle do lokomotive - rekao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin.

Sajam antikviteta obišao je i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u društvu gradonačelnika Schaffhausena Petera Neukomma.

- Švicarska nam je ove godine zemlja partner na ovogodišnjim Varaždinskim baroknim večerima i mogu reći da su nam doista puo pomogli, i svojim kontaktima, a Grad Schaffhausen donirao nam je i 10.000 eura za barokne večeri. Sa gradom Schaffhausenom doista imamo lijepu suradnju - rekao je Bosilj koji je zadovoljan i s brojem izlagača na jesenskom izdanju Sajma antikviteta, ali i interesom Varaždinaca i izlagača.

- Ovaj, treći po redu Sajam antikviteta, ima dosad najviše izlagača koji su stigli iz cijele Hrvatske, ali i iz Mađarske, Austrije i Slovenije. Dakle, sajam je postao međunarodnog karaktera - ustvrdio je Bosilj.

Varaždinci su od ranog jutra okupirali štandove, na kojima ima doista svega:  od vrijednih starih i antiknih predmeta poput namještaja, satova, skulptura, slika, ogledala, nakita, pa do zbirki starog i suvremenog kovanog novca, te vojnih odlikovanja i medalja od povijesnog, kulturnog i umjetničkog značaja.

Što se sve nudi današnjem, rekordnom sajmu po broju izlagača, pogledajte u fotogaleriji. 

Galerija slika