FOTO: Najbolji vjeronaučni olimpijci Varaždinske biskupije kod biskupa Mrzljaka Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Najbolji vjeronaučni olimpijci Varaždinske biskupije kod biskupa Mrzljaka

| 29.3.2016. u 15:02h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak primio je danas u dvorani Biskupskog ordinarijata u Varaždinu najbolje vjeronaučne olimpijce Varaždinske biskupije.

Vjeronaučna olimpijada 2016. s temom "Brak i obitelj u Božjem naumu" za škole u Varaždinskoj biskupiji održana je u Varaždinu 19. veljače. Na olimpijadi su pobijedile ekipe iz OŠ Trnovec (Dominik Hrupek, Eleonora Trstenjak, Jelena Toljan i Emanuel Balentović, mentorica vjeroučiteljica Ljiljana Mišak) i Prve gimnazije Varaždin (Matea Briševac, Ana Kujavec, Mihael Slunjski i Barbara Kokot, mentor Krunoslav Burek), koji će predstavljati Varaždinsku biskupiju na državnom natjecanju u Opatiji od 6. do 8. travnja.

Drugoplasirane su bile ekipe iz OŠ "Metel Ožegović" Radovan i Gimnazije Fran Galović iz Koprivnice, a treće mjesto zauzele su ekipe OŠ Sveti Ilija, Srednje škole Koprivnica i Medicinske škole Varaždin.

Svi zajedno danas su došli na druženje s biskupom Mrzljakom, koji im je uručio prigodne poklone i priznanja te je naglasio da je tema olimpijade jako dobra, budući da se oko braka i obitelji u današnje vrijeme mišljenja razilaze.

- Neki za nas kažu da smo konzervativni i da brak i obitelj nisu važni, ali obitelj je jako važna. Sada je aktualna reforma školstva, no neke stvari mogu ostati iste, poput matematike, geografije, tako ostaje i činjenica da su brak i obitelj važni. Vjeronauk je kao školski predmet specifičan, ne samo da učimo podatke, nego učimo i kako živjeti svoju vjeru - rekao je, između ostalog, biskup i dodao da su vjeronaučne olimpijade susreti na kojima mladi jedni druge obogaćuju i podržavaju u vjeri.

Biskup je svim ekipama poželio puno sreće, posebice ekipama OŠ Trnovec i Prve gimnazije Varaždin koje odlaze na državno natjecanje.

 

Galerija slika