FOTO: Mali i veliki biciklisti vozili na 18. Varaždinskoj biciklijadi Foto: Krešimir Đurić/FAS

FOTO: Mali i veliki biciklisti vozili na 18. Varaždinskoj biciklijadi

M.N./Varaždinske vijesti | 10.6.2018. u 15:30h | Objavljeno u Društvo

Više od četiristo sudionika, među kojima cijele obitelji, prijatelji, tinejdžeri, oni nešto mlađi, rekreativci i sportaši, odazvalo se u nedjelju na tradicionalnu 18. Varaždinsku biciklijadu u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Odlična atmosfera, vožnja biciklom bez žurbe te uživanje u prirodi i rekreaciji, bili su glavni motivi ovogodišnje Biciklijade koja je još jednom ponijela epitet najmasovnije sportsko-rekreativne manifestacije ovakve vrste u Varaždinskoj županiji, ali i šire.

Među brojnim sudionicima bio je i predsjednik Zajednice, Alen Runac, koji je izrazio zadovoljstvo što je Biciklijada i ove godina privukla veliki broj zainteresiranih. Drži da je to dokaz da Varaždincima trebaju ovakva događanja, ali i da danas više nego ikada treba ukazivati na važnost rekreacije, kretanja, odnosno zdravog načina života.

-Zajednica iz godine u godinu podiže standarde za varaždinske sportaše odnosno omogućuje im sve bolje uvjete za bavljenje sportom. Nismo zaboravili ni na naše brojne rekreativce kojima također treba omogućiti što više ovakvih sadržaja. Biciklijada je samo jedan od naših projekata za rekreativce. Otvorili smo im „Slobodu“, uređujemo prostor oko Graberja, najmlađima organiziramo sadržaje kroz zimu i ljeto – kazao je Runac po dolasku u Zelendvor. Pozdravio je i što su ove godine brojne varaždinske braniteljske udruge prepoznale važnost manifestacije te su pružile pomoć u dijelu organizacije.

Inače, sama ruta bila je rekreativna u punom smislu te riječi, 14 kilometara od Kapucinskog trga, Vrazovom ulicom, Hallerovom alejom preko Novoveske ceste do Zelendvora gdje je podijeljen besplatan grah za sve sudionike te organiziran sportsko-zabavni program. Dodajmo i da su, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina, pomoć u organizaciji pružili Biciklističko društvo „Sloga“ s tehničkom pomoći biciklistima po potrebi, tvrtka Parkovi te Postaja prometne policije Varaždin koja je brinula za sigurnost biciklista.