FOTO Iz purgarskog topa snažno opalio Mladen Grof Jerneic Erdody

vv | 11.6.2022. u 18:44h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska građanska garda nastavila je sa svečanom smjenom straže ispred Gradske vijećnice i izvođenjem pucnja iz Varaždinskog topa, točno u podne, na Starom gradu.

- Nakon reda sporta slažemo red - kulture. Ovogodišnja “torta” doista će biti šarena - poručuju iz Varaždinske građanske garde

A danas je iz topa opalio Mladen Grof Jerneic Erdody, kostimograf, krojač, kolekcionar, Varaždinec - u punom smislu te riječi.

Mladen je legenda Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina.

E, da nam je po jedna kuna za svaki metar tkanine koji je prošao kroz njegove ruke!!! Svestran, kako to samo on može biti, Mladen je kazališni “multipraktik” - šije, kroji, kreira i glumi. A u slobodno vrijeme prikuplja starine, kao vrijedan čuvar naše povijesti. Kad popričate s njim imate osjećaj da poznaje svakog našeg sugrađana i on doslovno živi sa Varaždinom. Proživljava punim srcem sve lijepe trenutke našeg grada, pa i one manje lijepe. Većina tih trenutaka nema reprizu ili ponovnu izvedbu - ostaju tek zabilježeni u sjećanju i interpretaciji Mladenovoj. Članice i članovi Varaždinske građanske garde dobro znaju: plemenitog roda i isto takve duše Mladen je naš, a mi smo njegovi.

Posebno je zadovoljstvo Varaždinskoj građanskoj gardi, na naš jedinstven i poseban način odati priznanje i zahvalnost takvim osobama kao što je Mladen. Svim srcem želimo mu dobrodošlicu u našu kuću - što kuću? - dvore slavnih!!!

U duhu kulture i tradicije pozdravljam Vas pozdravom Varaždinske građanske garde

Galerija slika