FOTO: Dok se mnogi skrivaju u klimatiziranim uredima, oni taj luksuz nemaju

| 11.7.2024. u 11:11h | Objavljeno u Društvo

Posljednjih dana, visoke temperature u Hrvatskoj obaraju rekorde i stvaraju nepodnošljive uvjete za rad na otvorenom. Dok se mnogi od nas skrivaju u klimatiziranim prostorijama, postoje radnici koji nemaju taj luksuz i svakodnevno se suočavaju s vrućinom na svojim radnim mjestima.

Fotografije koje smo snimili prikazuju te heroje vrućine – ljude koji neumorno rade na suncu, bez mogućnosti da se rashlade u klimatiziranim prostorima. Među njima su građevinski radnici, čistači ulica, poljoprivrednici i mnogi drugi. 

Miljenka Kramarića sreli smo na polju u Novoj Vesi gdje je kosio otavu za životinje.

- Sada je idealno vrijeme da se to posuši i moramo to iskoristiti. Ja sam inače zaposleni, a ovo mi je hobi. Imamo doma krave i svinje, a životinje ne pitaju kakva je vrućina, one žele jesti, a mi im moramo to pripremiti - rekao nam je Miljenko.

radovi_i_radnici-9.jpg

Tomica Čikor iz Podruta zaposleni je u Parkovima, a fotografirali smo ga na groblju gdje je bio na radnom zadatku sa svojim kolegama. 

- Trenutno radim na stroju s kojim kupim travu i lišće. Prije par dana bila je košnja, a sada kad se to sve osušilo, treba pobrati. Nigdje nije toliko vruće kao na ovome jer je iza mene auspuh. To je dobro kada radimo na jesen dok je vani 5,6 stupnjeva jer te grije, ali po ljeti je koma. Vruće je, ali raditi se mora. Malo radimo, malo se sakrijemo u hlad, pa nitko ne može na suncu raditi stalno - kaže nam Tomica. 

radovi_i_radnici-14.jpg