Novo otvoreni Autobusni kolodvor Varaždina Foto: Krešimir Đurić

VIDEO, FOTO: Dizanjem rampe svečano otvoren novi varaždinski autobusni kolodvor

| 14.9.2018. u 15:26h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin je danas u 12 sati vidio otvorenje potpuno novog Autobusnog kolodvora. Nova zgrada i asfaltirane prometne površine za dolazak i odlazak autobusa te za prihvat i otpremu putnika spremni su jednom kada u ponedjeljak, 17. rujna, krene i redoviti rad novog kolodvora. Kolodvor su svečano otvorili gradonačelnik Ivan Čehok, župan Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar te predsjednik Presečki grupe Antun Presečki.

- Kroz ovaj kolodvor prolazili mnogi učenici i studenti. Sjećam se da smo s ovog kolodvora krenuli u Zagreb boriti se za našu županiju, grad i druge općine da kod nas dođe više sredstava u svrhu plaćanja prijevoza srednjoškolaca. To budi neka sjećanja i veže nas neki sentiment uz to. Nadam se da s ovog kolodvora će ubuduće ići samo učenici i studenti u svoje škole, ali da će se vraćati ovdje i da to neće biti put za jedan smjer - rekao je potpredsjednik Vlade Štromar.

- Mislim da nema Varaždinca koji neće biti sretan zbog ove rekonstrukcije kolodvora. Stari kolodvor je bio ruglo grada. Preko 50 godina se nije uopće ulagalo u taj objekt i ne samo objekt, već i infrastrukturu. Zahvaljujući Presečki grupi i gospodinu Presečkom, koji je uložio vlastiti kapital, kako bi sebi, ali i svim građanima Varaždina obnovio kolodvor koji je konačno i estetski i infrastrukturno u boljem stanju, bolje možda nego bilo koji drugi kolodvor u Hrvatskoj - rekao je gradonačelnik Čehok.

Dizanjem rampe i prolaskom prva dva autobusa, svečano se otvorio kolodvor. Izvođač radova je bio Mipcro iz Ivanca, dok je nositelj ove investicije, u vrijednosti od sedam milijuna kuna, bila tvrtka Presečki, vlasnik tvrtke Autobusni promet Varaždin.

- Sveukupno smo potrošili otprilike dva milijuna eura, s obzirom da smo za sedam milijuna kuna kupili i zemljište kolodvora. Kada sam došao u Varaždin i došao kod župana i gradonačelnika, tada sam rekao da nisam došao samo kupiti i ništa napraviti, nego i uložiti nešto. Jedino mi je žao da kolodvor nije toliko lijep, onakav kakav je barokni grad Varaždin - rekao je predsjednik Presečki grupe Antun Presečki.

- Mi smo najveći partner AP Varaždina prema prihodima. Oko devet i pol tisuća učenika koristi autobuse i ovaj kolodvor. On je presjek organizacijske razine jedne sredine. Kako se ljudi odnose prema prostoru i kako taj prostor izgleda, to zaista možete najbolje vidjeti na kolodvoru. Sada imamo jedan kvalitetan, čist i jednostavan kolodvor. Kao što je Theodore Roosevelt rekao; učini što možeš, s čim možeš, tamo gdje jesi i ne brbljaj o prošlosti te ne obećavaj ono što ne utječe na sutra. Ovo je jedan dobar primjer toga - rekao je župan Čačić.

Video sadržaj