FOTO: Danas je na Korzo stigla i božićna jelka Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Danas je na Korzo stigla i božićna jelka

Varaždinske vijesti | 21.11.2019. u 15:30h | Objavljeno u Društvo

Danas je na Korzo stigla i božićna jelka koja će idućih nešto više od mjesec dana krasiti središnji varaždinski Trg kralja Tomislava. Jelku su dovezli i postavili djelatnici Parkova. Jelka će biti ukrašena i okićena idućih dana te će se uklopiti u ambijent grada, ukrašenog božićnim lampicama i dekoracijama.

Ovogodišnji varaždinski Advent bit će, kako se najavljuje, sadržajima, najbogatiji do sada, a održavat će se na još više lokacija nego prijašnjih godina. Od 29. studenog do 6. siječnja posjetitelje u sklopu Adventa u Varaždinu očekuje više od 100 različitih programa na sedam lokacija u gradu u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina i suorganizatora: Gradske tržnice Varaždin, PR Lady i Show Concepta, kao i još 50-ak popratnih programa, od izložbi, predstava, Božićnih koncerata i projekcija filmova, u varaždinskim galerijama, muzejima, kazalištu i kinu Gaj.

Ledena čarolija i ove se godine smjestila u perivoju Starog grada, s velikim klizalištem na preko tisuću kvadrata s ledenom stazom. Osim u klizanju s pogledom na dvorac i ove će godine, kao i posebnom programu subotom Disko sklisko, posjetitelji moći uživati u spustu niz čak 30 metara dugački ledeni tobogan, jedinstvenoj atrakciji te vrste u Hrvatskoj. Kako Ledena čarolija ne bi bila samo za klizače i avanturiste, ugostitelji će se svojom zimskom ponudom pobrinuti za sve one koji su u prolazu ili samo uživaju u prizoru klizališta podno dvorca.

Glavni gradski trg postaje – Bijeli Korzo. Uz ponudu napitka i slastica, bit će tu i vlakić Djeda Mraza, a kod katedrale bit će paljenje svijeća uz prigodni, uglavnom glazbeni program. Naravno, Korzo će biti i mjesto dočeka Nove godine i novogodišnje utrke, u 22 sata predviðen kncert grupe MozART, a u ponoć vartomet na Starom gradu.

Sastavni dio ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu je i Advent na Stančiću. Osim tradicionalnog i zabavnog programa, na Korzu, u Gajevoj ulici i na Trgu Slobode bit će postavljen i prodajni dio Adventa.

Ove godine čak dvije nove lokacije. Habdelićev trg, odmah do Jagićevog parka oživjet će u božićnom raspoloženju programom Light & Fire Story, u organizaciji Show Concepta. Uz ugostiteljsku ponudu i tople napitke, posjetitelje očekuju i društvene igre, glazbeni program i još poneka iznenađenja. Druga nova lokacija kojoj se zasigurno vesele svi kreativci, umjetnici, ali i oni koji vole opuštanje uz dobru glazbu, je Zimska Kreativnica u Uskoj ulici.

Galerija slika