FOTO Advent u Varaždinu predstavljen u Ljubljani, gdje je bio i Djed Mraz s vilenjakom Foto: Turistička zajednica grada Varaždina

FOTO Advent u Varaždinu predstavljen u Ljubljani, gdje je bio i Djed Mraz s vilenjakom

VV | 26.11.2023. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Manifestacija Advent u Varaždinu predstavljen je u Ljubljani.

- Jedan od najljepših gradova kontinentalne Hrvatske predstavljen je javnosti u Stritarjevoj ulici u Ljubljani. Riječ je naravno o Varaždinu, hrvatskoj baroknoj prijestolnici, a od nedavno i UNESCO-vom kreativnom gradu glazbe - izvijestili su iz Turističke zajednice grada Varaždina, koja je u Ljubljani pripremila nekoliko iznenađenja: jedno vezano uz glazbu, a drugo uz nadolazeći Advent.

Iz Turističke zajednice podsjećaju kako ovogodišnja manifestacija ima brojna iznenađenja i atrakcije, a nedavno je predstavljeno najčarobnije mjesto u Hrvatskoj i šire: Čarobni grad Djeda Mraza, koji će biti hit destinacija za turiste.

- Kako bi atrakcije predstavili potencijalnim gostima iz Slovenije, u Ljubljanu je s vilenjakom stigao i Djed Mraz koji je uljepšao dan svim prolaznicima, pogotovo onim najmlađima. Osim u predstavljanju nadolazeće manifestacije, prisutni su uživali u glazbi Vida Novaka Kralja koji je svirao na glazbenoj kamperici, neizostavnoj atrakciji kad je riječ o Varaždinu, gradu glazbe. Tako je u Ljubljani predstavljen samo mali dio čarolije koja u Varaždinu počinje 1. prosinca i traje sve do 7. siječnja iduće godine, a prema pozitivnim reakcijama slovenske javnosti, za očekivati je velika posjećenost varaždinskom Adventu - procjenjuju u Turističkoj zajednici grada Varaždina. .