FOTO 9. Med skrajski bregi: Ivanečku biciklijadu odvozilo 106 biciklista Foto: Grad Ivanec

FOTO 9. Med skrajski bregi: Ivanečku biciklijadu odvozilo 106 biciklista

VV/MN | 2.9.2020. u 17:18h | Objavljeno u Društvo

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec je pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Ivanca kao suorganizatorom  organiziralo tradicionalnu devetu biciklijadu „Med skrajski bregi“, biciklijadu ivanečkog kraja  u nedjelju 30. kolovoza s početkom u 10 sati.

Biciklijadu je odvozilo 106 biciklista plus osmoro članova Društva koji su bili u logistici, što čini zavidan broj sudjelovanja od 114 sudionika, čime se doprinijelo razvoju cikloturizma na području Grada Ivanca.

Ruta biciklijade je bila sljedeća: Salinovec  -  StažnjevecDruškovecRibić BregJerovecIvanecSalinovec u dužini od 30 kilometara oko 2,5 sata vožnje, sa malim odmorom  u Ribić Bregu i kod ribičkog doma u Ivancu, gdje je bila mala okrjepa sa domaćim kolačima koje su ispekle vrijedne članice DŠR Salinovec . Nakon ribičkog doma se krenulo po Ivancu po Rajterovoj ulici do gospođe Vesne Štrukljec koja je održala malu prezentaciju kak se nekad delalo kraj potoka Bistrica. Po povratku u Salinovec organizirana je okrjepa za sve sudionike biciklijade kod nove škole u Salinovcu.