FOTO: 5. seoske igre Kapla u Gornjem Ladanju okupile i staro i mlado Foto: Općina Vinica

FOTO: 5. seoske igre Kapla u Gornjem Ladanju okupile i staro i mlado

Varaždinske vijesti | 30.6.2020. u 21:27h | Objavljeno u Društvo

Udruga za sport i rekreaciju "Kapla" Gornje Ladanje prošli je vikend organizirala već tradicionalne 5. Seoske sportske igre na terenima SRC u Gornjem Ladanju.

Igre tradicionalno okupljaju staro i mlado, ali posebno treba naglasiti velik odaziv djece s roditeljima koji su željno iščekivali sam početak natjecanja. Uz zabavu, smijeh i veselje djeca su se natjecala u nekoliko disciplina kao što su skakanje u vreći, nošenje jajeta u žlici i utrka mladih vatrogasaca s preponama. Sav višak energije koji nisu potrošili na igrama usmjerili su na napuhance koji su bili pripremljeni za svu prisutnu djecu.

Nakon dječjih natjecanja krenule su igre i za odrasle gdje se natjecalo u stolnom tenisu, odbojci na pijesku, bacanju kamena s ramena, povlačenje užeta, a naglasak je bio prvenstveno na druženju svih prisutnih mještana.

U organizaciji igara, osim samih članova, sudjelovala je i Općina Vinica te niz sponzora svojim donacijama kojima se pomoglo u samoj organizaciji igara, te time nagradili entuzijazam samih članova udruge za organizaciju takve manifestacije.

Uz lijepo vrijeme i zabavu igre su uspješno odigrane na veselje svih mještana, a posebno onih najmlađih zbog kojih će se, ističu iz Općine Vinica, tradicija nastaviti uz još više novih događanja i zabave.

Općinski načelnik Marijan Kostanjevac obišao je igre i gledao nekoliko disciplina, družio se s brojnim mještanima, mladima i natjecateljima na Seoskim sportskim igrama, te izjavio kako je unatoč situaciji oko korone sve organizirano besprijekorno.

- Žao mi je što upravo iz tih razloga nije bilo više natjecatelja, jer udruga „Kapla“ je jedna od najatraktivnijih i najmasovnijih na području općine - rekao je Kostanjevac.