FOTO 16. Hrvatski festival sportske rekreacije za žene u Ivancu okupio 300-tinjak sudionica iz cijele Hrvatske

Varaždinske vijesti | 6.11.2022. u 10:16h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Društva za športsku rekreaciju Salinovec i Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ te pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Varaždinske županije, u Ivancu se jučer održavao 16. Hrvatski festival sportske rekreacije za žene.

Ovogodišnji festival državnog ranga okupio je 30 ekipa iz Varaždinske, Međimurske, Šibensko-kninske, Zadarske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Koprivničko-križevačke, Karlovačke i Sisaško-moslavačke županije te iz Grada Zagreba, sa 300-tinjak sudionica.

Festival je otvorio gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić, a sudionice su, uz domaćina, predsjednika DŠR-a Salinovec Krunu Lepoglavca pozdravili i predsjednica Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Katja Pjaca, te u ime Varaždinske županije Nadica Dreven-Budinski, saborska zastupnica.

- Varaždinska županija primjer je po mnogočemu, a posebno po broju svojih udruga. Među njima svakako vrijedi istaknuti i ove sportsko-rekreativne udruge u kojima se mještani okupljaju i promoviraju zdrav način života. Posebno mi je drago što ste upravo vi prepoznale kako sport i kretanje moraju biti sastavni dio naših života i mislim da bi se na vas mogle ugledati sve generacije, a posebice mladi. Iako je ovdje riječ o sportskom druženju, ono je mnogi više, posebno za nas žene. Sportom i druženjem „ukrademo malo vremena za sebe“ i „punimo baterije“ za sve obveze koje nas čekaju. Uz čestitke organizatorima, DŠR-a Salinovec, koji ovime ponovno pokazuje da je jedno od vodećih i aktivnijih društava ovakve vrste u Hrvatskoj, svim sudionicama želim puno uspjeha na terenu, ali i da se zabavite, te da vam boravak u Varaždinskoj županiji ostane u lijepom sjećanju – poručila je Nadica Dreven-Budinski.

Natjecanje je započelo mimohodom ekipa- sudionica u sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec, a nastavilo se odmjeravanjem spretnosti u različitim disciplinama poput viseće kuglane, pikadu, vođenju nogometne lopte, bacanju lopte na koš, u gađanju mete rukometnom loptom i bacanju koluta.