Filip Krsnik dobio nagradu za svoj rad "Robotska ruka na hidraulički pogon"

VV | 8.7.2023. u 09:15h | Objavljeno u Društvo

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture obilježava ove godine 55 godina uspješnog djelovanja. Riječ je o strukovnoj organizaciji koja okuplja učitelje tehničke kulture iz svih županija širom Hrvatske. Centralna svečanost obilježavanja ove značajne obljetnice održana je 30. lipnja 2023. godine u Osnovnoj školi Retkovec u Zagrebu.

U sklopu obilježavanja održana je i peta izložba radova mladih tehničara i njihovih mentora. Tom su prilikom dodijeljene povelje, priznanja i zahvalnice pojedincima, te nagrade mladim tehničarima čiji su radovi proglašeni kao najuspješniji.

Povelje za dugogodišnji izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i tehničkog stvaralaštva između ostalih dobili su Ines Brckan, Darko Tomašek, Danijel Labaš, Drago Labaš i Stjepan Androlić iz Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin.

Priznanja za dugogodišnje uspješno djelovanje na promicanju tehničke kulture i postignute rezultate u radu s mladima iz Varaždinske županije dobili su Anđelka Barlek, Zlatko Cesar, Ivica Kolarić, Marko Martinec i Ivana Pačko Horvat.

Zahvalnice za dugogodišnje uspješno djelovanje na promicanju tehnike kulture i izuzetnu suradnju s pedagozima tehničke kulture dodijeljena su i Zajednici tehničke kulture Grada Varaždina, te njenom predsjedniku Željku Hajdinjaku.

Postoji odlična suradnja između navedene Zajednice i Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin, pa tako i s učiteljima tehničke kulture.

U jakoj konkurenciji na petoj izložbi radova mladih tehničara i njihovih mentora sudjelovao je i učenik 8. razreda III. osnovne škole Varaždin Filip Krsnik (mentorica Ines Brckan). Njegov rad „Robotska ruka na hidraulički pogon“ nagrađen je sudjelovanjem na Izložbi inovacija ARCA koja će se sredinom listopada održati u Zagrebu. Ovo je još jedno veliko priznanje mladim tehničarima iz Varaždinske županije koji redovito postižu izvrsne rezultate na natjecanjima i smotrama.