Festival znanosti od 23. do 26. travnja na Sveučilištu Sjever: otkrijmo zajedno zagonetni svijet inteligencije! Foto: Ilustracija/Sveučilište Sjever

Festival znanosti od 23. do 26. travnja na Sveučilištu Sjever: otkrijmo zajedno zagonetni svijet inteligencije!

VV | 18.4.2024. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Tjedan koji je pred nama, od 23. do 26. travnja na Sveučilištu Sjever bit će u znaku Festivala znanosti s temom "Inteligencija".

- Inteligencija, jedna od najzagonetnijih i najfascinantnijih karakteristika ljudskog uma, predstavlja temelj mnogih aspekata našeg svakodnevnog života. Ova neuhvatljiva i složena pojava obuhvaća širok spektar sposobnosti, od analitičkog razmišljanja do kreativnosti, od socijalne inteligencije do emocionalne inteligencije. Upravo je inteligencija središnja tema ovogodišnjeg Festivala znanosti koji će se na Sveučilištu Sjever održati 23. i 24. travnja u Sveučilišnom centru Varaždin te 25. i 26. travnja u Sveučilišnom centru Koprivnica - najavljuju sa Sveučilišta Sjever.

Ovogodišnji Festival znanosti na Sjeveru donosi duboku analizu različitih aspekata inteligencije: od ljudske do umjetne, od emocionalne do umjetničke.

- Spremili smo zabavne sadržaje za velike i male, otkrivat ćemo tajanstveni svijet inteligencije kroz različite inspirativne programe, predavanja, interaktivne radionice i izložbe. Istražit ćemo različite forme inteligencije, raspravljati o njezinom utjecaju na društvo i pokušati otkriti kako tehnologija mijenja naše shvaćanje inteligencije - ističu na Sveučilištu Sjever.

Festival znanosti održava se u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

- Budite dio Festivala znanosti jer je to prilika za sve nas da se upustimo u zagonetan svijet inteligencije, da dijelimo ideje, postavljamo pitanja i potičemo nova otkrića! Bit će nam zabavno, poučno i inspirativno, zato ne propustite ovogodišnje izdanje Festivala znanosti - poručuju sa Sveučilišta Sjever.