EVA OSONJAČKI Novi uspjeh mlade sopranistice iz Ivanca koja osvaja svojim "zrelim glasom"

VV | 5.12.2023. u 13:35h | Objavljeno u Društvo

Mlada Ivančanka Eva Osonjački, učenica 1. razreda srednje Glazbene škole Varaždin, usmjerenja solo pjevanje u klasi prof. Sanje Štefan, okitila se još jednim velikim uspjehom. Nakon vrhunskih rezultata ostvarenih na raznim natjecanjima širom Hrvatske, nizu svojih uspjeha dodala je još jedan – na 25. međunarodnom natjecanju solo pjevača “Nikola Cvejić” u Rumi (Srbija) osvojila je uvjerljivo prvo mjesto.

Eva je svojim nastupom oduševila sve prisutne, a žiri, sastavljen od pjevačkih pedagoga i aktivnih pjevača na međunarodnoj sceni, donio je jednoglasnu odluku da se Evu ocijeni s maksimalnih stotinu bodova te joj dodijelio specijalnu Nagradu primadone Radmile Bakočević za perspektivnog soprana!

Mlada ivanečka sopranistica na natjecanju je izvela sklade B. Marcella Il mio bel foco i R. Schumanna Ich kann's nicht fassen, nicht glauben.

- Eva grabi čvrstim koracima naprijed, sigurno i samouvjereno! U školi, među kolegama, komentiramo da smo sigurni da nismo nikad imali tako mladu pjevačicu (Evi je tek 15 godina), a s tako zrelim glasom i samopouzdanjem. Kao njena profesorica, uvjerena sam da je čekaju sjajni dani vrsne glazbenice na svjetskim pozornicama! – poručila je oduševljena prof. Sanja Štefan (također naša Ivančanka).