ERASMUS+ Učenici Prve privatne gimnazije Varaždin radili 3D modele za VR naočale Foto: Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin

ERASMUS+ Učenici Prve privatne gimnazije Varaždin radili 3D modele za VR naočale

VV | 1.3.2023. u 09:02h | Objavljeno u Društvo

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin sudjeluje u prvoj mobilnosti u Bugarskoj u sklopu Erasmus+ projekta “VR/WE ARE – Modernization and improvement of the quality of the teaching process by applying virtual reality technologies”, a u sklopu ovog projekta partneri iz Bugarske, Portugala i Turske bili su u Varaždinu.

Od 6. do 10. veljače održana je mobilnost u Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin. Cilj je bio educirati učenike u kreiranju 3D modela za VR naočale. Kroz pet dana mobilnosti održane su dvije radionice, ali i edukativni posjeti Varaždinu i Čakovcu.

gdafaa.jpg

- Za naše učenike te učenike partnerskih škola u sklopu mobilnosti organizirane su praktične i zanimljive radionice pod nazivom “Uvod u 3D modeliranje primjenom suvremenih 3D alata”. Sudionici projekta tako su imali priliku upoznati proces izrade poligonalnih 3D modela te postupke manipulacije istih u virtualnom prostoru. Također, učenici su naučili kreirati vlastite teksture koje su potom implementirali u prethodno izrađenu 3D scenu. Naposljetku, učenici su se upoznali s postupcima kreiranja jednostavnih animacija objekata u 3D prostoru te su navedeno znanje primijenili na vlastite uratke i ostale radne sadržaje - otkrila je Dora Jovanovska, profesorica Prve privatne gimnazije s pravom janosti Varaždin koja je provodila edukaciju.

U sklopu edukacije sudionici mobilnosti posjetili su Tehnološko-inovacijski centar Međimurje koji između ostaloga organizira radionice iz STE(A)M područja za učenike te Ekomuzej Međimurje koji je u svoj izložbeni postav implementirao i korištenje VR naočala. Učenici varaždinske gimnazije, ali i partnerskih škola tako su imali priliku isprobati i vidjeti kako na taj način mogu oplemeniti određene sadržaje. Važan dio svakog Erasmus+ projekta je upoznavanje drugih kultura pa su sudionici projekta posjetili i Gradski muzej Varaždin, a istražili su Varaždin kroz zanimljiv treasure hunt te se upoznali s našom bogatom povijesti i raznolikom kulturnom baštinom ovih prostora.

dafaa.jpg

- Zaključili smo da koliko smo različiti, toliko smo i slični jer smo uvidjeli poveznice u hrani, običajima, prošlosti - istaknula je Jovanovska.

Sudionici projekta time su stekli nova znanja i vještine, a moći će ih primijeniti već za nekoliko tjedana. Naime, učenici i djelatnici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin krajem ožujka odlaze na mobilnost u Bugarsku, gdje će primijeniti naučeno i izraditi vlastite 3D modele koje će koristiti u nastavi.

Screenshot_2023-02-22_at_12-18-43_Posta___irena.haraci_varazdinske-vijesti.hr.jpg

eeafaaaa.jpg