ERASMUS+ Učenici Prve privatne gimnazije Varaždin radili 3D modele za VR naočale Foto: Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin

ERASMUS+ Učenici Prve privatne gimnazije Varaždin radili 3D modele za VR naočale

VV | 1.3.2023. u 09:02h | Objavljeno u Društvo

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin sudjeluje u prvoj mobilnosti u Bugarskoj u sklopu Erasmus+ projekta “VR/WE ARE – Modernization and improvement of the quality of the teaching process by applying virtual reality technologies”, a u sklopu ovog projekta partneri iz Bugarske, Portugala i Turske bili su u Varaždinu.

Od 6. do 10. veljače održana je mobilnost u Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin. Cilj je bio educirati učenike u kreiranju 3D modela za VR naočale. Kroz pet dana mobilnosti održane su dvije radionice, ali i edukativni posjeti Varaždinu i Čakovcu.

gdafaa.jpg

- Za naše učenike te učenike partnerskih škola u sklopu mobilnosti organizirane su praktične i zanimljive radionice pod nazivom “Uvod u 3D modeliranje primjenom suvremenih 3D alata”. Sudionici projekta tako su imali priliku upoznati proces izrade poligonalnih 3D modela te postupke manipulacije istih u virtualnom prostoru. Također, učenici su naučili kreirati vlastite teksture koje su potom implementirali u prethodno izrađenu 3D scenu. Naposljetku, učenici su se upoznali s postupcima kreiranja jednostavnih animacija objekata u 3D prostoru te su navedeno znanje primijenili na vlastite uratke i ostale radne sadržaje - otkrila je Dora Jovanovska, profesorica Prve privatne gimnazije s pravom janosti Varaždin koja je provodila edukaciju.

U sklopu edukacije sudionici mobilnosti posjetili su Tehnološko-inovacijski centar Međimurje koji između ostaloga organizira radionice iz STE(A)M područja za učenike te Ekomuzej Međimurje koji je u svoj izložbeni postav implementirao i korištenje VR naočala. Učenici varaždinske gimnazije, ali i partnerskih škola tako su imali priliku isprobati i vidjeti kako na taj način mogu oplemeniti određene sadržaje. Važan dio svakog Erasmus+ projekta je upoznavanje drugih kultura pa su sudionici projekta posjetili i Gradski muzej Varaždin, a istražili su Varaždin kroz zanimljiv treasure hunt te se upoznali s našom bogatom povijesti i raznolikom kulturnom baštinom ovih prostora.

dafaa.jpg

- Zaključili smo da koliko smo različiti, toliko smo i slični jer smo uvidjeli poveznice u hrani, običajima, prošlosti - istaknula je Jovanovska.

Sudionici projekta time su stekli nova znanja i vještine, a moći će ih primijeniti već za nekoliko tjedana. Naime, učenici i djelatnici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin krajem ožujka odlaze na mobilnost u Bugarsku, gdje će primijeniti naučeno i izraditi vlastite 3D modele koje će koristiti u nastavi.

Screenshot_2023-02-22_at_12-18-43_Posta___irena.haraci_varazdinske-vijesti.hr.jpg

eeafaaaa.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci