Elektrostrojarska i Prva gimnazija Varaždin pokreću humanitarnu akciju

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.1.2021. u 16:21h | Objavljeno u Društvo

Elektrostrojarska škola Varaždin i Prva gimnazija Varaždin zajednički pokreću humanitarnu akciju za pomoć jednoj obitelji s područja pogođenog potresom 29. prosinca 2020.

Akcija #KROVZAPETrinju namijenjena je kupnji potpuno opremljenog i grijanog kontejnera za stanovanje jednoj četveročlanoj obitelji s malom djecom ili djecom školskog uzrasta s područja Petrinje i okolice.

- Akciju provodimo sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći u razdoblju od 21. siječnja do 21. ožujka 2021. godine, a zajednički namjenski račun otvoren je pri Elektrostrojarskoj školi Varaždin. Učenici, nastavnici, školski zaposlenici, roditelji, prijatelji, poduzetnici pokažimo još jednom učinkovitost združenih srca dobrote i humanosti, dokažimo da zajedno možemo postići mnogo, da želimo i možemo pomoći kada je najteže. Udružimo se kako bismo pomogli onima koji trebaju našu pomoć. Zajedničkim snagama osigurajmo uvjete za život i rad barem jednoj obitelji - kažu iz škola.

Dodaju i da obitelji planiraju osigurati sav školski pribor i dodatnu opremu za djecu te mjesečno, redovito slati pakete higijenskih i prehrambenih potrepština za sljedećih nekoliko mjeseci koje bi zajedno prikupljali u Elektrostrojarskoj školi i Prvoj gimnaziji.

- Pomoć ne može biti jednokratna, zato planiramo kontinuirano, mjesečno pomagati „našoj obitelji“. Stoga pozivamo učenike, djelatnike, roditelje i prijatelje naših dviju škola da se odazovu pozivu na pomoć jednoj stradaloj obitelji s područja Petrinje i okolice - pozivaju iz Škola koje su pokrenule projekt.