Dvor Trakošćan nudi zabavan program povodom Noći muzeja Foto: Martin Novosel

Dvor Trakošćan nudi zabavan program povodom Noći muzeja

vv | 21.1.2024. u 09:30h | Objavljeno u Društvo

I ove godine Dvor Trakošćan se uključuje na već kultnu manifestaciju Noć muzeja, koja će se održati u petak 26. siječnja.

Devetnaesta Noć muzeja koncipirana je kao dinamična manifestacija s fokusom na važnu ulogu muzeja u zajednici, a tema ove godine je „Muzeji i nova publika“. Trakošćan je shodno tome pripremio opširan program namijenjen svim generacijama na kojeg je ulaz, naravno, besplatan, a koji će trajati do ponoći.

Tako će se u 18:00 sati održati otvorenje izložbe Viktora Šipeka nakon čega će studenti trube Music Art Educationa zajedno sa studentima Umjetničke akademije iz Graza održati koncert trube. U 20 sati održati će se audiovizualni performans "Suđenice" u izvedbi "Vuka" i "Ptice", odnosno Domagoja Vukovića i Ane Salopek. Audiovizualni performans svojim inovativnim i suvremenim pristupom narodnoj predaji o vilama , kao i zanimanjem i proučavanjem staroslavenske mitologije, želi doprijeti do nove publike, što je i tema Noći muzeja 2024. 

Kao produkt promišljanja i komuniciranja o ulozi vila, autori će uživo demonstrirati svoju međusobnu komunikaciju, introspekciju i komunikaciju s narodnom predajom i mitologijom. Spajajući književnost, glazbu i likovnost autori ulaze u mitološki i arhetipski svijet narodnih priča živeći, popularizirajući i njegujući nematerijalnu kulturnu baštinu. Nakon toga održati će se i drugi dio koncerta trube , a tijekom cijele će večeri Rotary Club Trakošćan održavati i svoju humanitarnu akciju "Zalogaj nade".