Dvoje policajaca PU varaždinske dobilo medalje za izuzetni pothvat Foto: PU varaždinska

Dvoje policajaca PU varaždinske dobilo medalje za izuzetni pothvat

Varaždinske vijesti | 3.10.2023. u 11:24h | Objavljeno u Društvo

U petak, 29. rujna u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, uz moto "Zajedno gradimo siguran svijet", svečano je obilježen Dan hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Domaćini svečanosti bili su izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Nakon obraćanja glavnog ravnatelja policije Miline i ministra Božinovića, uslijedila je dodjela nagrada i priznanja policijskim službenicima koji su se posebno istaknuli u radu tijekom prošle godine.

Među njima je i dvoje policijskih službenika Policijske uprave varaždinske, odnosno Policijske postaje Novi Marof, Slavko Trubelja i Anja Prekrit.

Naime, njih dvoje su 6. kolovoza 2022. godine prvi stigli na mjesto događaja teške prometne nesreće poljskog autobusa na auto-cesti A-4, u kojoj je preminulo 12 putnika, a ozlijeđena su 32 putnika, od kojih 19 teško.

- Odmah po dolasku na mjesto događaja, ovo dvoje policijskih službenika pristupilo je pružanju pomoći i spašavanju života ozlijeđenim putnicima iz autobusa. Unatoč tome što su zasigurno doživjeli traumu zbog težine i razmjera ove prometne nesreće koja ne može ostaviti ravnodušnim nikoga, bez obzira na prag tolerancije na stres te na uvježbanost, pripremljenost i profesionalnost svakog policijskog službenika, oni su sve zadaće odradili maksimalno odgovorno, požrtvovno i stručno i to nesporno uz veliku dozu ljudskosti i empatije - napomenuli su iz PU varaždinske.

Označeno u