Učenici varaždinskih škola među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj!

vv | 17.2.2023. u 10:30h | Objavljeno u Društvo

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina i Osnovne škole Trnovec među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati desetog Zelenog koraka, dm-ove akcije prikupljanja i recikliranja starog papira.

U ovogodišnjem Zelenom koraku 17.229 osnovnoškolaca prikupilo je više od 100 tona starog papira za recikliranje i tako su spasili više od 1.700 stabala. Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.327,23 eura.

COO_Tomislav_Spoljar.jpg

- Mladi ekolozi Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Osnovne škole Trnovec pokazali su da dobro znaju koliko je važno očuvanje okoliša. Uime dm-a, želim zahvaliti svim učenicima i djelatnicima, kao i ostalim sudionicima Zelenog koraka, što su doprinijeli zaštiti okoliša svoje lokalne zajednice. Ponosni smo što je deseta generacija hrvatskih osnovnoškolaca sudjelovanjem u dm-ovoj akciji naučila da ne postoji mali doprinos zaštiti okoliša i da je svaki zeleni korak važan za izgradnju održivije budućnosti -izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar drugu su godinu zaredom među najuspješnijima u Zelenom koraku, a ove godine nagradu su zaslužili jer su prikupili 5,3 tona starog papira za recikliranje.

- Uključivanje naših učenika u dm-ovu akciju Zeleni korak način je da im ukažemo na važnost brige o okolišu i ponudimo aktivnosti koje će im kvalitetno ispuniti vrijeme te doprinijeti boljitku naše zajednice. Drago nam je što su baš oni i ove godine među najboljima u Zelenom koraku, te, uime svih učenika i djelatnika Centra, zahvaljujem na nagradi koja će našim učenicima omogućiti provođenje raznih aktivnosti u procesu njihova osamostaljenja - izjavio je Marin Vučić, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

OS_Trnovec1.jpg

Osnovna škola Trnovec od 2005. ima status Međunarodne eko škole te kontinuirano provodi ekološke projekte. Ravnateljica škole Radmila Sačić istaknula je da Zeleni korak provode u Produženom boravku čije grupe u učionicama imaju reciklažni kutak kako bi djeca od najranije dobi naučila sortirati otpad i dati svoj doprinos očuvanju planeta.

Uz učenike Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Osnovne škole Trnovec,najbolje su rezultate ostvarili učenici Osnovnih škola OŠ Ljudevita Gaja (Nova Gradiška), Trpanj, braće Radića (Kloštar Ivanić) te Područnih škola Glavina Donja, Plešce, Jamarice (Jamarica), Veliki Raven (Križevci) i Češko selo (Petrinja). Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.327,23 eura.

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je, tijekom deset godina, više od 220.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.000 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 51.000 stabala.