Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize uspješno privelo kraju ESF projekt Foto: Ilustracija/Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize Grada Varaždina

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize uspješno privelo kraju ESF projekt

VV | 11.9.2022. u 15:12h | Objavljeno u Društvo

Krajem kolovoza završio je projekt "Zaželi za OSI“, kojeg je Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize Grada Varaždina provodilo od 15. lipnja ove godine s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Varaždin i Centrom za socijalnu skrb Varaždin.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u sklopu poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – Faza II“. Ukupni iznos projekta bio je 556.480,00 kuna.

- Kroz provedbu projekta bilo je zaposleno sedam žena iz skupine teže zapošljivih osoba u svrhu potpore i pomoći starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Pružena je pomoć za ukupno 41 stariju i nemoćnu osobu i dvije osobe s invaliditetom odrađeno više od 11.616 radnih sati te isporučeno 252 paketa kućanskih potrepština. Kroz projekt pet žena završilo je formalnu edukaciju za poslove Gerontodomaćice, a jedna za poslove osobnog asistenta čime su osnažene te im je unaprijeđen radni potencijal i podignuta konkurentnost na tržištu rada - izvijestili su iz Društva.

Na završnoj konferenciji projekta, predsjednik Društava profesor Ivan Vujec zahvalio je svima koji su se uključili u rad Društva te svojom požrtvovnošću i ljudskošću pomogli u podizanju kvalitete života prije svega članova društva osobama s invaliditetom, ali i svih starijih i nemoćnih krajnjih korisnika na projektu te tako doprinijeli ublažavanju rizika od siromaštva, poticali socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života korisnika.

Također, naglasio je kao ga posebno veseli što je Društvo uspjelo osigurati sredstva od 444.960,00 kuna za nastavak projekta kroz poziv "Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, u koji je biti uključene još tri žene iz tzv. marginalizirane skupine te pružena pomoć i podrška za dodatnih 18 korisnika.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci