Druga gimnazija u novu školsku godinu s novim Erasmus projektima i novom ravnateljicom

VV | 2.10.2023. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Druga gimnazija Varaždin dugi je niz godina jedna od najpoželjnijih srednjoškolskih ustanova u Varaždinu, ali i šire. I ove je godine privukla nove učenike koji su se mogli odlučiti za jedan od tri smjera; opću gimnaziju, prirodoslovno-matematičku gimnaziju ili opću gimnaziju za sportaše. Učenici škole osvajaju brojne nagrade posebice iz stranih jezika, a škola je poznata i po uključenosti u brojne Erasmus projekte mobilnosti, od kojih je upravo jedan u tijeku.

U novu školsku godinu Druga gimnazija Varaždin ušla je i s novom ravnateljicom Višnjom Horvat. Iako joj je ovo nova funkcija, Druga gimnazija za nju nikako nije novi prostor. U školi radi cijeli svoj radni vijek, prvo kao profesorica u Tekstilnoj školi Varaždin, a potom u Drugoj gimnaziji Varaždin. Po struci je diplomirani inženjer matematike, a radi kao profesorica matematike. Također je dugogodišnja članica Školskog odbora Druge gimnazije.

- Prije svega cilj mi je izgradnja pozitivne i poticajne kulture u Školi, provođenje učinkovitog učenja i poučavanja te poticanje učenika i nastavnika k izvrsnostima i usvajanju temeljnih kompetencija. Druga gimnazija Varaždin vodi se razvojnim odrednicama kao što su interdisciplinarnost, mobilnost, školski sport, međunarodne suradnje i projekti - ističe nova ravnateljica koja Drugu gimnaziju vidi kao školu sretnih učenika i zadovoljnih djelatnika...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...